maandag 27 mei 2019

Henk Pruijssers behaalt het kampioenschap seizoen 2018/2019

Allereerst Henk Pruijssers gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Hij sloot in stijl af tegen Theo Meulmeester, die lang standhield maar na een minder goede zet kwaliteit verloor en daarmee ook de wedstrijd. Karin Pruijssers wist met grote moeite haar tweede plek veilig te stellen, na een moeizame remise tegen Michel Westhoff. Karin kwam een toren voor, maar werd vervolgens geconfronteerd met een furieus aanvallende Michel. Karin verloor de greep op de wedstrijd en Michel kwam spoedig langszij. Met veel geluk en zwabberen kwam er voor Karin de zo nodige remise tot stand. Bert Baas maakte geen fout tegen Frank Klinkenberg. Frank begon sterk en begon aan een mooie aanval. Die liep echter stuk en omdat het achterveld niet meer goed bezet was, stortte zijn verdediging als een kaartenhuis in en maakte Bert het vervolgens bekwaam af. Hiermee eindigt hij als derde in het eindklassement.

In de B-groep was het ook uitermate spannend. Verschillende spelers streden om de derde plaats en tot zijn eigen verrassing behaalde Martien Birkenhäger die door een remise tegen Simon Zwart. Aangezien Maarten ter Bals ten onder ging tegen Ap Ketting (zijn dame stond in en kwam dus ten val) en ook Jan Bouwhuis zijn Waterloo vond tegen Peter Aartsen, werd Martien dus verrassend alsnog derde. Jan Bouwhuis stond in de beginfase sterker tegen Peter Aartsen (toren versus loper), maar Peter had een ijzersterke stelling van waaruit hij prima ten aanval toog. Jan liep tegen een vork aan, die direct gevolgd zou worden door een nog ergere zet. Dit overziende gaf hij op. Zonder te spelen werden Bas de Roos en Leo Oostendorp respectievelijk 1 en 2 in de B-groep. Samen met Martien promoveren zij naar de A-groep. Vooral van Bas is dit een uitmuntende prestatie!

Chiel Crielaard speelde tegen Henk Noort de langste partij van de dag. Henk had een licht kwaliteitsoverwicht, maar Chiel gaf tegen 16.30 uur gewoon op. Zijn brein ging haperen zei hij en dan had het geen zin meer om door te gaan. Johan Krebs stond beter tegen Erwin Rouw en had een winnende zet kunnen doen. Hij zag het over het hoofd en Erwin putte daar zoveel kracht uit dat hij het initiatief overnam. Johan moest terug en verloor uiteindelijk de partij.
Jan Spijkerbosch speelde tegen Ed van der Meulen. Lang ging het gelijk op, maar ook hier gebeurde het onverwachte. Jan maakte een kapitale fout, Ed profiteerde en won de partij.

Aad de Bruijn had het beste van het spel tegen Han van Doornen. Han kwam niet goed in zijn spel door de aanvallen van Aad. Op beheerste wijze speelde Aad zijn voordeel uit en Han moest opgeven. Berry Bonestroo stond onder druk tegen Gerard Koops, maar redde zich lang hieruit. Een foutje van hem buitte Gerard goed uit en hierna was het snel gedaan met de partij. Kees Pieterse en Hans Molenveld speelden ook een heel lange partij. Hans moest een paard gedwongen offeren om een ergere stelling te voorkomen. Met nog enige minuten op de klok maakten beiden een behoorlijke fout, maar Kees wist toch de zege binnen te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten