maandag 20 mei 2019

Oudste deelnemer Chiel Crielaard viert 96e verjaardag met een remise

Bert Baas plaatste een gefundeerde aanval op de leiderspositie van Henk Pruijssers, maar slaagde daar niet in. Henk verdedigde bekwaam en in een moeilijke stand besloten de heren tot remise. Karin Pruijssers moest alle zeilen bijzetten tegen Bas de Roos. Bas is aan een sterk seizoen bezig en bewees dit ook tegen Karin. In het eindspel echter had Karin twee pionnen meer en die gaven toch de doorslag. Hans Molenveld en Peter Aartsen vochten om elke pion. Hans bood remise aan, maar Peter wilde doorspelen. Uiteindelijk in een gelijke stand verloor Hans doordat hij door zijn klok ging.

Erwin Rouw hield lang stand tegen Jan Kranenbarg, maar kwam in het eindspel iets te kort. Jan veroverde kwaliteit en gaf de winst niet meer uit handen. Ed van der Meulen speelde tegen Johan Krebs. Johan slaagde er dit keer in ook het middenspel goed te spelen. In het eindspel nam Ed echter de regie in handen en drukte door. Voor Johan een pluspunt dat hij heel wat verder kwam dan voorgaande keren.

Kees Pieterse en Martien Birkenhäger gaven elkaar geen duimbreed toe. Er ontspon zich een mooi gevecht, waarin geen van beiden de overhand kon krijgen. Na een lange partij werd toch maar tot remise besloten in een gelijke stand. Dick Langedijk speelde een prima partij tegen Simon Zwart. Dick hield heel lang stand maar in het eindspel stond Simon met een toren tegen Dick een loper toch beter. Hij wist de winst hiermee te verzilveren. Han van Doornen was goed op dreef tegen Jan Spijkerbosch. Han ging vol in de aanval, en Jan kon de sluizen niet dicht houden. Langzaam maar zeker ging zijn schip ten onder.

Arnout Groen leverde gedegen vakwerk af tegen Maarten ter Bals. Arnout was vanaf het begin in de aanval, bouwde aan een overwicht en won twee stukken aan kwaliteit. Maarten probeerde er nog pat uit te slepen, maar Arnout maakte het bekwaam af. Chiel Crielaard vierde zijn 96e verjaardag met bijna een overwinning. Berry Bonestroo verloor aan kwaliteit en Chiel zou eigenlijk hebben moeten winnen. Maar Berry werkte geslepen aan een patstelling en wist zodoende toch een half puntje af te snoepen.

Jan Bouwhuis speelde erg goed tegen Bert Ekkelboom en sleepte een verdienstelijke remise uit het vuur. Bert had alle mogelijke moeite met Jan en dat is een compliment voor de laatste. Peter Grasman en Theo Meulmeester hadden de langste partij van de dag. Beiden speelden gedegen en wisten zich de ander van het lijf te houden. Daarmee zat er voor allebei niet meer dan remise in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten