maandag 7 oktober 2019

Bert Baas is de nieuwe leider

Peter Grasman verloor zijn leidende positie door een verlies tegen Rutger Zwart. Hij kwam niet goed uit de opening en kon door het aanvallende spel van Rutger niet rokeren. De problemen stapelden zich op en Peter besloot na enige overpeinzing de handdoek in de ring te gooien. Bert Baas is de nieuwe leider, al ging het moeizaam tegen Peter Aartsen. De stellingen waren bij beiden uitstekend bezet en er was voor beide partijen geen bres te slaan. Een uitstekende prestatie van Peter.

Martien Birkenhäger streed bekwaam tegen Henk Pruijssers, maar verloor toch een pion. Terwijl Martien probeerde op de rechterflank door te drukken veroverde Henk het centrum en daarmee de partij. Michel Westhoff kwam een paard voor tegen Theo Meulmeester maar moest tot het einde alert blijven om een pat te voorkomen. Theo stuurde daar doelbewust op aan, maar Michel wist het tot een goed einde te brengen. Johan Krebs speelde een prima partij tegen Kees Pieterse, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Johan leert echter snel bij en mag zich verheugen in een opgaande lijn.

Ook Berry Bonestroo speelde een uitstekende partij tegen Theo van der Bijl. Theo moest alle zeilen bijzetten hetgeen uiteindelijk resulteerde in een meerderheid van pionnen voor hem en daarmee de winst. Dit was zeker tot nu toe de beste partij van Berry. Ad Langeslag speelde tegen Erwin Rouw en de strijd ging heel lang gelijk op. Plotsklaps drukte Erwin verrassend door en forceerde een mat met winst uiteraard als gevolg.

Leo Oostendorp was weer terug en zette zijn aanwezigheid gelijk om in een overwinning tegen Dick Langedijk. Dick streed moedig, maar kon in het eindspel de aanvalsgolven van Leo niet meer pareren. Ed van der Meulen en Bas de Roos speelden een uiterst lange partij. Bas had licht voordeel, maar kon dit nog niet omzetten in winst. Totdat Ed een verkeerde beslissing nam en daarmee de partij uit handen gaf. Bas kon de overwinning niet meer ontgaan.

Henk Noort en Simon Zwart maakten er een leuke partij van, die geen winnaar opleverde. Het punt werd broederlijk gedeeld. Han van Doornen mocht blij zijn met een remise tegen Aad de Bruijn. In het eindspel had Aad twee pionnen meer, maar wist die niet te verzilveren. Hans Hertgers en Bert Ekkelboom hielden elkaar ook in evenwicht in een boeiende partij. Beiden hadden nog maar weinig tijd op de klok en remise was dan ook een logische uitkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten