maandag 21 oktober 2019

Michel Westhoff verovert de koppositie

In een adembenemende partij wist Michel Westhoff van Rutger Zwart te winnen. Met nog slechts twee minuten op de klok voor Rutger ging het fout voor hem en kon Michel een mat bewerkstelligen. Michel had een dame tegen twee torens en hij had een pion meer. Werkelijk een uiterst boeiende partij. Michel neemt hiermee de koppositie weer in.


Ook Frank Klinkenberg en Peter Grasman maakten er iets moois van. In een gelijkopgaande strijd werd geprobeerd wat mogelijk was, maar het werd een terechte remise. Arnoud Groen versloeg op gedecideerde wijze Peter Aartsen. Peter kwam goed uit de startblokken, maar in het middenspel veranderde alles voor hem. Zijn koning stond positioneel zwak zonder rokade en werd alle kanten opgejaagd. Er was geen houden aan voor hem. Chiel Crielaard was terug van weggeweest en dat heeft Johan Krebs geweten. Chiel sloeg meedogenloos met een mat toe.

Erwin Rouw beleeft een tweede jeugd. Voor de vierde achtereenvolgende keer wist hij een zege te behalen. Ditmaal werd Jan Spijkerbosch met een mat het onwillige slachtoffer. Dick Langedijk was niet opgewassen tegen Ed van der Meulen. Ed bouwde rustig aan zijn stelling en wist langzaam maar zeker de overhand te krijgen en de partij naar zich toe te trekken. Aad de Bruijn mocht blij zijn met het remiseaanbod van Berry Bonestroo. Berry stond echt beter, maar ging voor zekerheid.

Kees Pieterse en Martien Birkenhäger gaven elkaar geen duimbreed toe. Na een uur was er nog geen stuk van het bord. Uiteindelijk gebeurde dat wel, maar wat achterbleef was een loopgravenstelling zoals in de eerste wereldoorlog. Remise was dus een logische uitkomst. Bert Ekkelboom sloeg genadeloos toe tegen Ap Ketting. Ap verweerde zich kranig, maar Bert kon met een uitgekookte strategie een mat bewerkstelligen. Leo Oostendorp en Theo Meulmeester waren in een verwoed gevecht gewikkeld met Theo in het eindspel als de overwinnaar. Een leuke partij om naar te kijken.

Hans Hertgers herstelde zich van vorige week met een gedegen overwinning op Simon Zwart. Lang ging het goed voor Simon, maar in het eindspel nam Hans duidelijk de regie in handen. Met een stuk meer brak hij door de stelling van Simon heen, die geen weerwoord meer had. Gerard Koops speelde tegen Han van Doornen. De strijd ging gelijk op, maar in het eindspel nam Gerard met zijn koning een minder goede afslag. Hij moest achteruit en verloor pionnen en daarmee heel snel de partij. Henk Noort sleepte een onverwachte remise eruit tegen Bas de Roos. Bas stond een stuk voor en had bovendien een sterke positionele stelling. Maar om onverklaarbare redenen gaf Bas zomaar een loper weg. Daarna viel er niet veel eer meer te behalen voor beiden en werd tot remise besloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten