maandag 28 oktober 2019

Enige verrassende uitslagen

Maarten ter Bals leverde een knappe prestatie door verdiend te winnen van Bert Baas. Bert verloor een pion en Maarten kwam steeds vaker in het offensief. In het eindspel had hij een toren tegen een paard van Bert alsmede een veel betere stelling. Bert gaf terecht op. Michel Westhoff veroverde in de loop van het spel drie pionnen op Henk Pruijssers. In het eindspel in combinatie met een ijzersterk paard kon Henk niet meer uit de voeten en gaf op.

Karin Pruijssers en Arnoud Groen vochten op het scherp van de snede, maar een winnaar kwam er niet. Na een spannende en lange partij werd tot remise besloten. Bert Ekkelboom veroverde een pion tegen Peter Grasman, maar Peter verdedigde uiterst bekwaam. In het eindspel sloeg Bert ten slotte toch toe en greep de overwinning. Ook Ap Ketting had drie pionnen meer tegen Erwin Rouw op een zeker moment en buitte dat volledig uit. Erwin gaf zich, het uitzichtloze van de situatie overziend, over.

Ed van der Meulen liep tegen een vork aan bij Jan Spijkerbosch en verloor daarmee een stuk. Jan speelde het verder gedegen uit en trok de winst naar zich toe. Ook Aad de Bruijn liep tegen een vork aan bij Simon Zwart. Simon loopt al zo lang mee, dat hij wel raad wist met een stuk meer. Bekwaam trok hij de zege naar zich toe. Gerard Koops behaalde een overwinning op Martien Birkenhäger die een mindere middag kende. Het ging niet zoals het moet deze keer en Gerard maakte daar dankbaar gebruik van. Na het dreigend verlies van een paard gaf Martien op. Dick Langedijk wist Johan Krebs aan zijn zegekar te binden. Johan verloor zijn dame en daarmee was het pleit beslecht.

Jan Kranenbarg speelde een gedegen partij tegen Ad Langeslag. Jan veroverde een stuk en buitte dat in het verloop van de wedstrijd volledig uit. Ad had geen kans en gaf terecht op, ondanks kranig verweer. Berry Bonestroo versloeg in een geanimeerde partij Chiel Crielaard. Chiel kwam matig uit de opening en Berry wist daar wel raad mee. Hij bouwde zijn stelling keurig op en liet Chiel geen kans. Kees Pieterse en Henk Noort speelden remise. Kees had in het eindspel een paard en drie pionnen; Henk alleen drie pionnen. Maar omdat Kees verzuimd had zijn pionnen naar voren te brengen stond hij vastgepind op de achterlijn en had zijn paard nodig om te verdedigen. Meer dan remise zat er niet meer in.

Bas de Roos verloor van Peter Aartsen. Bas raakte al snel een pion kwijt en kwam vervolgens niet meer in zijn spel. Peter viel agressief aan en Bas had geen passend antwoord hierop. Theo van der Bijl behaalde een knappe overwinning op Hans Hertgers. Theo had meer pionnen, maar Hans had een loper meer. In tijdnood deed Hans een verkeerde zet en verspeelde zijn loper. Daarmee glipte de partij volledig uit zijn handen en maakte Theo het bekwaam af.

Volgende week maandag is de strijd om de Ap Ketting-bokaal. Chiel Crielaard neemt de plaats in van Jan Spijkerbosch, die tijdelijk niet aanwezig zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten