maandag 27 januari 2020

1 vrouw is 34 mannen de baas

Het was bepaald geen familiair onderonsje tussen Karin en Henk Pruijssers. Er werd op het scherp van de snede gestreden. Karin kwam als overwinnaar uit de bus en neemt gelijk de koppositie in. Heel knap! Dick Langedijk wist Johan Krebs met een mooie mat te verschalken. Aad de Bruijn en Ed van der Meulen maakten er een lange partij van. Ed verloor in het middenspel een pion en die bleek hij in het eindspel zoals altijd het geval is met pionnen net te kort te komen. Aad dreigde met doorloop naar de achterlijn met een pion en Ed gaf op.

Martien Birkenhäger en Jan Kranenbarg waren gewaagd aan elkaar. Geen van beiden kon een overwicht creëren en dat maakte een remise logisch. Theo Meulmeester bond Gerard Koops aan zijn zegekar. Theo was in het offensief en verdiende de overwinning. Han van Doornen kwam slecht uit de opening en is dat tegen Theo van der Bijl niet te boven gekomen. Theo speelde safe en degelijk naar de overwinning. Erwin Rouw wist lang stand te houden tegen Berry Bonestroo, maar in het eindspel trok Berry alle registers open en was er voor Erwin geen eer meer te behalen.

Bas de Roos trok vanaf het begin ten strijde tegen André Langeslag. Hij gooide alles op de aanval en dat betaalde zich uit. André kwam in nood en toen zijn dame zou gaan vallen, gaf hij op. Hans Hertgers kwam belabberd uit de opening en wilde eerst opgeven. Hij verloor kwaliteit, maar besloot toch door te gaan. Dankzij die inzet en een dreigende pion naar de "overkant" nam zijn tegenstander Peter Grasman uiteindelijk genoegen met remise.

Arnout Groen en Bert Ekkelboom maakten er ook geen rustige middag van. De messen waren geslepen en bloed vloeide aan alle kanten. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken besloten ze toch maar tot remise, omdat er gewoon niet meer in zat. Ap Ketting beleefde een beroerde middag. Hij verloor al snel zijn dame tegen Ed Blankestijn en gaf op, Michel Westhoff en Rutger Zwart bleken aan elkaar gewaagd. Een uiterst boeiende partij met toch wel een terechte remise. Simon Zwart speelt de laatste tijd de sterren van de hemel. Deze keer toonde hij geen medelijden met Maarten ter Bals die toch wel enigszins verrassend het onderspit moest delven.

Frank Klinkenberg behaalde een mooie overwinning op Marco Verdonk. Marco gaf zomaar een toren weg en Frank wist daarna wel hoe het spel degelijk uit te spelen voor de overwinning. Leo Oostendorp trok aan het langste eind tegen Peter Aartsen. Tot het eindspel ging het gelijk op, maar vanaf dit punt wist Leo het initiatief te veroveren en Peter stond erbij en keek ernaar. Winst voor Leo! Kees Pieterse wist met een vork op twee torens kwaliteit te veroveren op Henk Noort. Ondanks verwoede pogingen van Henk om het tij te keren wist Kees de overwinning binnen te halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten