maandag 3 februari 2020

Rutger Zwart en Jan Kranenbarg spelen om Supercup

Rutger Zwart en Jan Kranenbarg zijn de winnaars in de A- en B-groep om de Ap Ketting-bokaal. Rutger versloeg Arnout Groen. Na verovering van een stuk gaf Arnout op. Han van Doornen kwam zodanig in het nauw tegen Jan dat een mat onvermijdelijk was. Voor het zover kwam gaf Han op. De superfinale tussen Rutger en Jan wordt gespeeld op de eerste maandag van maart.

Karin Pruijssers sloeg een aanval op de toppositie af door Michel Westhoff in een mooi duel te verslaan. Lang ging het gelijk op, maar zoals bijna altijd was Karin "top" in het eindspel. Bert Baas en Simon Zwart speelden remise. Daar was enige verwarring over, maar het kwam uiteindelijk goed. Simon speelde opnieuw een sterke partij tegen een hogere tegenstander. Bert Ekkelboom speelde gedegen tegen Leo Oostendorp. Ondanks goed verzet van Leo veroverde Bert langzaam maar zeker terrein en drukte het overwicht in een zege uit.

Peter Aartsen gaf zomaar kwaliteit weg tegen Ap Ketting. Die zei dankjewel en speelde vervolgens de wedstrijd in zijn voordeel uit. Frank Klinkenberg stond twee pionnen achter tegen Maarten ter Bals. Toen hij een verkeerde afslag nam met zijn koning zou hij een toren gaan verliezen tegen een loper. Dit overziende gaf hij "de pijp aan Maarten". Dick Langedijk en Erwin Rouw speelden tegen elkaar, toen er een beker met inhoud werd omgestoten. Veel troep, tumult en oponthoud waren het gevolg. Na de ravage kwam Erwin niet meer in zijn spel en Dick profiteerde daar ten volle van. Ook Johan Krebs had hier last van en ging snel kopje onder tegen Aad de Bruijn.

Henk Noort had het betere van het spel tegen André Langeslag. Henk drukte vanaf de start door en André kwam niet in zijn spel. Henk veroverde kwaliteit en maakte het daarna af. Theo Meulmeester hield lang stand tegen Peter Grasman. Maar in het eindspel nam hij een verkeerde beslissing inzake de plaatsing van een toren en kwam vanaf dat moment in de problemen. Peter rukte op met een pion en kon in het verdere vervolg een mat geven.

Berry Bonestroo leverde een knappe prestatie tegen Bas de Roos door remise te bewerkstelligen. Berry had een pion meer, maar bood remise aan. Dit werd enige tijd later ook de uitslag. Martien Birkenhäger en Kees Pieterse speelden ook remise. De stand op het bord was dusdanig in evenwicht dat er voor beiden geen meerdere eer te behalen viel. Marco Verdonk en Ed Blankestijn waren ook aan elkaar gewaagd. De partij verdiende geen winnaar en de remise was dan ook een terechte uitslag. Theo van der Bijl weerde zich kranig tegen Henk Pruijssers. Lang kon hij de aanvallen van Henk pareren, maar in het eindspel bleek Henk de overhand te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten