maandag 24 februari 2020

Foutenfestival

Chiel Crielaard en Johan Krebs speelden een boeiende partij. Johan had het initiatief, maar Chiel verdedigde bekwaam. Toch kwam hij een paard achter. Johan liet een winstkans ( slaan van de dame) liggen en Chiel veerde weer op en sleepte er een remise uit.
Arnout Groen ging kopje onder tegen Henk Pruijssers. In een volkomen gelijkwaardige stand nam Arnout een verkeerde afslag en verloor prompt zijn koningin. Einde oefening. Hetzelfde overkwam Frank Klinkenberg tegen Ap Ketting. Verlies van de dame en ondanks heftig verweer speelde Frank een verloren wedstrijd.
 Aad de Bruijn verraste zichzelf en zijn tegenstander Bert Ekkelboom met een mooie remise. Aad had zelfs een pion meer. Prima gespeeld. Michel Westhoff kreeg een vork om de oren van Bert Baas en verloor daarmee een toren tegen een paard. Ondanks verwoede pogingen van Michel om de stand weer gelijk te trekken, liet Bert niet meer los en verzilverde het volle punt. Ook Karin Pruijssers won alweer in het eindspel tegen Peter Grasman. Tot dan toe volkomen aan elkaar gewaagd, maar iets maakt het dat Karin vrijwel altijd aan het langste eind trekt in het eindspel.
Han van Doornen won van Maarten ter Bals. Ook Maarten kwam op de verkeerde weghelft een verloor daardoor een toren. En daarmee de wedstrijd. Peter Aartsen moest er hard voor werken om het volle punt te behalen tegen Henk Noort, maar dat deed hij uiteindelijk wel.
Bas de Roos en Martien Birkenhäger gaven elkaar geen duimbreed toe en dan weet men de uitslag; remise.

Gerard Koops en Kees Pieterse speelden of hun leven ervan af hing. Het woord snelschaken was hier op zijn plaats. Kees maakte in het eindspel een fatale fout, verloor zijn paard en  daarmee de eindsprint.

Berry Bonestroo was niet ongelukkig tegen Dick Langedijk. Dick stond beter en had zelfs de dame van zijn tegenstander kunnen verzilveren. Hij zag het niet en kreeg even later tot overmaat van ramp een schaakmat om de oren.

André Langeslag won van Ed van der Meulen. Ed ging volop in de aanval, maar vergat zijn dame op de juiste positie te plaatsen. Prompt ging die ten onder door een paard en daarmee was het binnen korte tijd over en uit voor Ed.

Marcel Verdonk en Simon Zwart maakten elkaar het leven zuur, zonder dat er een overwinnaar uit de bus kwam. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten