maandag 24 augustus 2020

Leuke schaakmiddag met interessante partijen

Michel Westhoff speelde met zwart tegen Peter Grasman. In het middenspel veroverde Michel enige pionnen en stond daardoor beter. In het eindspel ging het met nog maar een paar minuten op de klok faliekant mis voor Peter. Hij verloor zomaar een toren en kon een nederlaag niet meer afwenden.
Kees Pieterse verdedigde zich bekwaam tegen Leo Oostendorp, maar kon in het eindspel toch een schaakmat niet voorkomen. Hij kwam net een zet tekort om de zaak weer in evenwicht te trekken. Zo kan het dus gebeuren dat je net te laat komt.
Karin bond Theo Meulmeester aan de zegekar.
Beiden hadden nog een toren en een pion, maar de pion van Karin kon doorwandelen en dan weet men hoe de uitslag wordt.
Frank Klinkenberg verslikte zich tegen Peter Aartsen en gaf na een moeizame opening zomaar een toren weg. Daarna was het ploeteren en kleunen, maar glad ijs kwam er niet meer voor Frank. Peter ging met de zege aan de haal.
Theo van der Bijl kwam in het middenspel zomaar een loper voor, die Henk Noort zonder in het nauw te zijn op dat moment zomaar weggaf.
Daarna was het voor Theo een kwestie van geduld en dat werd inderdaad met een schaakmat beloond.
Berry Bonestroo speelde zijn beste partij tot nu toe. Hij hield ongelooflijk lang stand tegen Arnout Groen met slechts 1 pion minder.
Het eindspel werd hem echter fataal. Arnout liet zien dat hij een "oude rot" in het vak is en rolde uiteindelijk de verdediging van Berry geheel op.
Maar niets dan complimenten voor de geweldige vooruitgang in het spel van Berry.
Volgende week verschijnt André Langeslag op het toneel. Hij komt onze gelederen versterken en Bert Ekkelboom gaat ook meedoen vanaf de eerste maandag in september.
De oproep heeft dus gelukkig 2 spelers opgeleverd.
Mijn idee is om tot eind september deze competitie te handhaven en dan vanaf de eerste maandag van oktober de nieuwe competitie seizoen 2021/2022 te starten. Wie nog een ander of beter idee heeft geeft het maar door.
Zonder tegenbericht doe ik anders zoals zojuist beschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten