maandag 17 augustus 2020

Een verrassende middag

Theo van der Bijl en Berry Bonestroo hielden elkaar in evenwicht. Het was een partij met foutjes over en weer, waarbij Berry een ultieme kans om met een vork een toren te winnen over het hoofd zag. 
Al met al vooral van Berry een knappe prestatie. Zijn spel ondergaat nog steeds progressie en dat is leuk zowel voor hem als zijn tegenstanders.
Leo Oostendorp ontsnapte aan een nederlaag door herhaling van zetten. Iets dat Peter Aartsen over het hoofd zag, want hij stond veel beter en had gewoon moeten winnen. Leo komt dus deze week met de schrik vrij en Peter kan zichzelf wel voor het hoofd slaan wegens de gemiste kans.
Frank Klinkenberg verraste Arnout Groen.  Lang ging het gelijk op, maar op een gegeven moment won Frank een loper en maakte daarna  het karwei geduldig af. Knap gedaan van Frank, want Arnout is iemand die niet vaak verliest.
Michel Westhoff wachtte geduldig tot de tweede fase van het middenspel en ging toen over tot de aanval. Henk pareerde, maar niet in voldoende mate. Er werd een bres geslagen in de verdediging en daarna verdwenen een paar belangrijke stukken razendsnel van het bord. Henk ging door de klok, maar stond tevens in een absoluut geslagen positie.
Theo Meulmeester won van Peter Grasman. Lang ging de strijd gelijk op, maar in het begin van het eindspel vergaloppeerde Peter zich letterlijk met zijn paard. Hij gaf hem zomaar cadeau; iets waar Theo niet lang over hoefde na te denken. In het daarop volgende eindspel had Theo nog een loper met evenveel pionnen als Peter en dat gaf de doorslag. Peter moest terug met zijn koning en zijn pionnen op de rechterflank werden opgesnoept. Dit ziende gaf Peter op.
Kees Pieterse verraste Jack Linders en zichzelf met een zege. De stukken verdwenen gelijkmatig van het bord, totdat Kees kans zag met een  gedwongen loperruil voor Jack zich met zijn koning een betere uitgangspositie te verwerven met voor beiden nog evenveel pionnen. Kees kwam hierdoor twee pionnen voor en maakte het daarna bekwaam af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten