dinsdag 4 augustus 2020

Trotse koploper Maarten ter Bals

Maarten ter Bals behaalde een mooie overwinning op Jack Linders, toch niet de eerste de beste. Jack had geen antwoord op een dodelijke paardenvork, die zowel zijn koning als zijn dame in de tang nam. Hierdoor staat Maarten fier onbedreigd bovenaan. Dit mede omdat zijn naaste rivaal Karin Pruijssers lelijk kopje onder ging tegen Leo Oostendorp. Leo had het betere van het spel in deze partij, hetgeen Karin niet zo vaak overkomt. Toen zij vergat een opening op de achterlijn te maken voor haar koning, ging het faliekant mis. Karin gaf op en Leo klimt hierdoor naar de 4e plaats.
Frank Klinkenberg toog vanaf het begin in de aanval en Henk Noort kon alleen maar verdedigen. Frank kwam zo sterk door, dat Henk het water aan alle kanten over zich heen voelde lopen. Ten slotte ging hij al proestend kopje onder. Berry Bonestroo weerde zich kranig tegen Theo Meulmeester, maar kwam toch tekort. De ervaring van Theo gaf hier de doorslag. Er was voor Berry, ondanks zijn heldhaftige tegenstand, geen houden aan.
Michel Westhoff heeft een wisselvallig seizoen tot nu toe. Ook vandaag kwam hij in stukken weer achter en leek hij ten onder te gaan. Theo van der Bijl, zijn tegenstander, gaf in een betere positie met een loper voorsprong, dit zomaar weg. Plotsklaps werden de rollen omgedraaid en werd Michel de bovenliggende partij. Over en uit met de pret voor Theo, die opgaf.
Arnout Groen verschalkte Peter Grasman in een leuke partij. Tot het middenspel was er volkomen evenwicht. Maar toen verslikte Peter zich en verloor een stuk. Hierna was het een gelopen race voor Arnout, ondanks dat Peter het nog lang volhield. Maar een stuk te weinig in het eindspel wreekt zich. Peter kent het spel lang genoeg en gaf op.
Kees Pieterse en Peter Aartsen hielden elkaar volkomen in evenwicht. In het eindspel waren alle stukken nog gelijkwaardig. Een remise was eigenlijk 100% zeker, maar Kees verknalde het door een verkeerde zet met zijn paard. Jammer, want dit was totaal onnodig. Gewoon heen en weer schuiven en dan was remise een voldongen feit geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten