maandag 10 augustus 2020

Enige verrassende uitslagen

Peter Grasman had letterlijk een off-day. Waarschijnlijk speelde de warmte hem parten, want hij haalde absoluut zijn normale niveau niet. Maarten ter Bals had daar geen boodschap aan en rolde de defensie van Peter met reuzenlaarzen op. Einde oefening.
Berry Bonestroo en Frank Klinkenberg gingen lang gelijk op. Berry gaat steeds beter spelen, maar mist nog net de finesse in het eindspel. Ook vandaag speelde hem dat parten en Frank maakte geduldig het karwei af.
 Michel West speelde tegen Leo Oostendorp. In het begin van het eindspel vergaloppeerde Michel zich in een zet met zijn koning en dat kostte prompt een stuk. Hiermee was het over en uit voor hem.
Arnout Groen en Theo Meulmeester waren volledig aan elkaar gewaagd. Geen van beiden wist een bres in de kantelen van de ander te slaan en daardoor laat de uitslag zich raden. Remise inderdaad.
Jack Linders bond Theo van der Bijl aan zijn zegekar. Ook Jack behaalde een stuk winst en gaf dat niet meer weg. Ondanks tegenstribbelen van Theo wist hij dat de zaak verloren was.
Karin had ook een mindere middag.  In het eindspel tegen Peter Aartsen vergaloppeerde ze zich en verloor een stuk. Ze kwam steeds verder in het nauw met een pion van Peter die dreigde te promoveren. Na een minder goede zet gebeurde dat inderdaad en de strijd was knap in het voordeel van Peter beslecht.
Door de nederlaag van Karin Pruijssers klimt Leo Oostendorp naar een prachtige tweede plaats.
Maarten ter Bals blijft onbetwiste koploper en Peter Aartsen sluipt op kousenvoeten naar de vierde plaats.
Henk Noort kon het niet bolwerken tegen Kees Pieterse. De tijd speelt Henk parten. Hij ging door de klok in een min of meer gelijkwaardige stand en dat is jammer voor beide partijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten