maandag 31 augustus 2020

Weinig verrassingen

Leo Oostendorp versloeg Jack Linders in een heftige wedstrijd. De stukken vlogen over het bord, maar Leo had het beste van het spel en behaalde met een mooie zet een toren winst. Daarna was het nog wel tegenstribbelen van Jack, maar het vuur was gedoofd en Leo wroette in de as verder tot er een schaakmat kwam.
Ook Michel Westhoff leed een nederlaag tegen Peter Aartsen. In het eindspel kwam er een geniepige vork van Peter op koning/toren, waarbij deze laatste viel. Daarna was het over en sluiten met Peter als glorieuze overwinnaar.
Karin Pruijssers speelde tegen Frank Klinkenberg. Op de Karinmanier sloopte ze vakkundig de muur bij Frank. Eerst 2 pionnen winst en daarna de bres verder openen. Ze won een stuk, waarmee de partijwinst niet meer verloren kon gaan.
Kees Pieterse hield heel lang stand tegen Arnout Groen, maar verloor in het eindspel een pion. Dat bleek beslissend voor de partij, waarbij zelfs nog enigszins voor Kees verrassend een schaakmat volgde.
Peter Grasman had het beste van het spel tegen Theo van der Bijl. In het begin kwam Theo nog een pion voor, maar in het middenspel ging het faliekant mis. Hij verloor een stuk en tevens de grip op de wedstrijd. Peter ging gestaag door en Theo had geen andere keus dan te capituleren.
Berry Bonestroo speelde tegen André Langeslag. Het was de eerste wedstrijd van André en het was nog even wennen.
Berry speelde alweer goed en veroverde de dame van zijn tegenstander. Daarna was het uiteraard gewoon de wedstrijd uitspelen, hetgeen ook gebeurde. Winst voor Berry dus.
Theo Meulmeester was de aanvallende partij in de strijd tegen Henk Noort. Henk stelde zich defensief op, maar Theo wist langzaam maar zeker door te drukken. Eerst veroverde hij in een kort tijdsbestek 2 pionnen en daarna was het alles op de aanval. Henk verloor steeds meer terrein en stukken. Uiteindelijk behaalde Theo een 2e dame, waarna het vrijwel direct daarna door schaakmat over en uit was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten