maandag 12 oktober 2020

Enige verrassende uitslagen

Arnout Groen speelde tegen Leo Oostendorp. Heel lang ging de strijd gelijk op, maar plotseling maakte Arnout een fout die hem zijn dame kostte. Direct daarna gaf hij op. Dit overkomt een ieder wel eens, maar is altijd pijnlijk.
Jack Linders speelde niet zijn beste partij tegen Theo van der Bijl. Hij verloor in het middenspel een stuk en zag tot zijn eigen afgrijzen even later zijn dame verloren gaan. Daarna was het snel over en uit. Een mooie overwinning voor Theo.
Michel Westhoff en Maarten ter Bals maakten er een leuke partij van. Maarten kreeg in het middenspel overwicht en won een loper. Vervolgens buitte hij dat voordeel optimaal uit. Toen Michel gedwongen zijn koningin moest afstaan was het gelijk afgelopen.
Berry Bonestroo won van Peter Aartsen en dat is tot nu toe zijn beste prestatie. Tot in het eindspel gaven ze elkaar geen duimbreed toe en hielden elkaar volkomen in evenwicht. Toen overkwam Peter wat ons allemaal wel eens is overkomen. Hij gaf zomaar zijn dame weg en hiermee was het gelijk over en uit voor hem.
André Langeslag kon het niet bolwerken tegen Karin Pruijssers. Dit is geen schande, want velen gingen hem voor. Er was voor hem geen houden aan en de overwinning ging terecht naar Karin.
Bert Ekkelboom maakte geen fout tegen Theo Meulmeester. Langzaam maar zeker zette Bert de druk op de ketel, net zo lang tot die ontplofte. 
Theo verloor een toren tegen een loper en in het eindspel gaf Theo in grote tijdsnood zijn loper weg. Even later ging hij door de vlag. Zonder dat zou hij ook verloren hebben, uitgaande van de stelling op dat moment.
Peter Grasman had in zijn partij tegen Frank Klinkenberg in eerste instantie de overhand. Hij had een stuk meer, maar verspeelde dat weer. In het eindspel ging het steeds minder voor Peter en Frank benutte dit ten volle. In het eindspel had Frank een toren met pionnen, tegenover Peter een paard met pionnen.
Peter zag het nutteloze van verder doorspelen in en gaf op.
Morgen wordt de wedstrijd Johan Krebs tegen Henk Noort gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten