maandag 5 oktober 2020

Knappe overwinningen van Berry Bonestroo en Frank Lichtenberg

Johan Krebs kon niet tegen de kunde van Bert Ekkelboom op, hetgeen geen schande is. Johan schaakt nog maar heel kort en Bert behoort tot de gerenommeerde spelers. Dus de zege kwam niet onverwacht. 
Kees Pieterse hield tot het eindspel stand tegen Michel Westhoff, maar toen sloeg laatstgenoemde toe.  Kees werd steeds verder in het nauw gebracht en verloor een stuk. Daarna was het gedaan met de pret voor hem.
Berry Bonestroo kwam tot de tanden gewapend op het slagveld tegen Henk Noort. En dat heeft Henk geweten. Berry was de dominante speler in deze partij en Henk kon niet anders dan het moede hoofd buigen.
Frank Lichtenberg behaalde een heel knappe overwinning op Arnout Groen. Eerst stond Arnout licht beter maar in de loop van het spel draaiden de rollen langzaam maar zeker om. Toen Arnout een toren dreigde te verliezen in een moeilijke stelling gaf hij op.
Peter Grasman versloeg Theo van der Bijl. Het was een mooie partij om te zien, waarbij Peter 1 pion meer had. Die bleek op beslissend te zijn in de eindfase. Ook Theo zag dat in en gaf op.
Al met al een spannende wedstrijd, waarbij Theo met eer ten onder ging.
Leo Oostendorp en Maarten ter Bals hielden elkaar lang in evenwicht, maar in het eindspel had Maarten toch de betere papieren. Hij kwam sterk op de linkervleugel door in een gezamenlijke combinatie van paard, loper en dame met een onvermijdelijke schaakmat tot gevolg.
De kampioen start dus weer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten