maandag 19 oktober 2020

Geweldige partij van Berry Bonestroo

De mooiste partij van de middag was die tussen Bert Ekkelboom en Berry Bonestroo. Berry speelde een fantastische partij en verdiende de remise ten volle. Zoals al eerder vermeld maakt hij een geweldige vooruitgang door. Hij speelde de sterren van de hemel en er valt niets aan de remise af te dingen. Bert was wel dreigend, maar kwam niet door de ijzersterke verdediging heen. Slechts op het einde, maar met 20 seconden op klok kon hij daar geen voordeel meer mee behalen.
Maarten ter Bals speelde tegen Frank Klinkenberg. Frank verslikte zich al vrij snel na de opening in een gemeen zetje van wit en verloor direct een loper. Daarna probeerde Frank het nog wel, maar de partij was al niet meer in evenwicht. Na zet 22 dreigde er al snel mat, die even later ook kwam. Einde oefening dus voor Frank.
Kees Pieterse hield goed stand tegen Jack Linders. Beiden gaven elkaar geen duimbreed toe en de partij kwam in "het slop" .  Alles stond muurvast en remise was dan ook een logisch gevolg.
Peter Grasman en Peter Aartsen speelden een leuke partij. Tot het eindspel ging het gelijk op, zodat de heren maar tot remise besloten.
AndrĂ© Langeslag kon het niet bolwerken tegen Arnout Groen.  Arnout profiteerde van het niet goed afdekken van een paard bij AndrĂ© en ging er mee aan de haal. Toen enige tijd later nog een stuk viel, was het pleit vrij snel beslecht in het voordeel van Arnout.
Leo Oostendorp speelde tegen Theo van der Bijl, die redelijk lang gelijke tred kon houden. Maar in het tweede gedeelte van het middenspel gaf Leo gas en kon Theo het niet meer bijbenen. Ondanks verwoede pogingen het tij te keren was er geen houden meer aan en gaf hij op.
Theo Meulmeester was een maatje te groot voor Johan Krebs. Johan verloor al vrij snel een loper en daarmee de greep op de wedstrijd. Het ging langzaam maar zeker van kwaad tot erger en Theo kon in alle rust pionnen en stukken verzamelen. Na een ongelijke strijd gaf Johan tenslotte op.
De partij tussen Michel Westhoff en Karin Pruijssers wordt aanstaande woensdag gepeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten