maandag 9 november 2020

Geen noemenswaardige veranderingen in de stand

Arnout Groen speelde tegen Johan Krebs. Johan verloor al vrij snel een stuk en kon daarna alleen maar verdedigen. Arnout trok vol ten aanval en breidde zijn overwicht uit door nogmaals een stuk te veroveren. Daarna was het over en uit.
Kees Pieterse en Peter Grasman hielden in het begin elkaar goed in evenwicht, maar in het middenspel kwam Peter met een zet die Kees verkeerd beoordeelde. Dientengevolge verloor hij volkomen onnodig een paard. Daarna was het voor Kees alle zeilen bijzetten. Het hielp echter niets en langzaam maar zeker ging zijn schip ten onder.
Bert Ekkelboom had het betere van het spel tegen Frank Klinkenberg. Frank probeerde zich staande te houden, maar kon tegen het aanvallend geweld niet op. Langzaam maar zeker vielen de wallen om en uiteindelijk moest Frank de vlag strijken.
Michel Westhoff had zich voorgenomen vol op de aanval te spelen tegen André Langeslag. De verdediging van André bezweek onder de aanvalsgolven en hij ging kopje onder. Winst dus voor Michel.
Berry Bonestroo speelde tegen Jack Linders. Het ging goed voor hem tot het middenspel. Toen verloor hij plotsklaps een paard en daarna was het smullen geblazen voor Jack. Het ene na het andere stuk werd door hem opgeraapt, waaronder de dame. Berry ging roemloos ten onder tegen zoveel geweld.
Theo Meulmeester speelde tegen Maarten ter Bals. Lang ging het gelijk op, maar plotseling wankelde de verdedigingsmuur rond de koning van Theo.
De koning kwam alleen te staan en met een dodelijke toren op de koning, waarachter zijn dame stond die verloren zou gaan, gaf Theo op.
Karin Pruijssers en Leo Oostendorp maakten er een mooi gevecht van. Leo had een stuk meer, maar Karin drie pionnen meer.
De partij was langzaam maar zeker aan het verzanden. Leo gaf meerdere keren schaak en Karin kwam daar telkens gemakkelijk uit.  Leo moest wel schaak blijven geven, omdat Karin anders met haar pionnen zou oprukken. Met nog maar 6 minuten op de klok voor Leo werd tot remise besloten.  Gelet hierop had er misschien iets meer voor Karin in gezeten, maar zeker is dat niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten