maandag 16 november 2020

Karin Pruijssers behaalt mooie overwinning

Johan Krebs had deze middag een pittige tegenstander bij de naam van Theo van der Bijl. 
Johan moest al snel in de verdediging, maar dat ging hem niet zo goed af. Theo bracht alles in stelling op de aanval en Johan bezweek onder de druk.
Arnout Groen speelde tegen Berry Bonestroo. Berry kwam al vrij snel positioneel op achterstand plus daadwerkelijk nog een pion. In het middenspel stond Arnout zo goed, mede met een vork op de toren/koning, dat Berry terecht van verder spelen afzag.
André Langeslag speelde tegen Kees Pieterse. Kees won in aanloop naar het middenspel twee pionnen.
In het middenspel veroverde Kees nog een stuk, waarna het voor André niet meer te belopen viel. Het ene na het andere stuk sneuvelde en een schaakmat was een logisch einde van de partij.
Michel Westhoff en Frank Klinkenberg speelden een uiterst boeiende partij. Heel lang ging het gelijk op, totdat Frank in het eindspel een loper en een toren had, tegenover Michel alleen een toren maar wel twee pionnen. Het zag er naar uit dat remise een logische uitslag zou zijn, maar Frank kon met zijn koning niet weg van de achterlijn. Michel speelde daar handig op in en kon met de toren een schaakmat bewerkstelligen.
De partij tussen Theo Meulmeester en Leo Oostendorp verdiende naar de mening van schrijver van dit stukje geen overwinnaar. Maar die kwam er toch door tijdsoverschrijding van Theo. Jammer dat hem dit zo nu en dan overkomt. Want tot drie minuten voor tijd was de partij eigenlijk in evenwicht. Daarna moest Theo gaan versnellen, maar kon er niets meer van maken.
Maarten ter Bals en Peter Grasman hielden elkaar tot het middenspel ook min of meer in evenwicht. Toen maakte Peter een foutje en dat kostte hem zijn bruine loper. Daarna duurde het nog een tijdje voor Maarten door kon drukken, maar het onvermijdelijke kwam. De nederlaag was voor Peter niet meer af te wenden.
Bert Ekkelboom en Karin Pruijssers maakten er ook een mooie partij van. Ook Bert gebruikte weer heel veel tijd, maar dat hielp niet om de nederlaag te ontlopen. In het eindspel had Karin een toren en een paard met vier pionnen tegen Bert een loper en vier pionnen. Met nog slechts enkele minuten op de klok zag Bert het hopeloze van doorgaan in en gaf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten