maandag 2 november 2020

Veel remises op regenachtige middag

Berry Bonestroo speelde tegen Theo Meulmeester. Berry kwam deze middag niet zo goed uit de startblokken en verspeelde al heel snel een paard. Daarna ging het allemaal niet zo lekker en Berry gaf al vrij snel op.
Kees Pieterse en Peter Aartsen speelden remise in een leuke partij. Het ging lang gelijk op. In het eindspel had Kees een pion voorsprong, maar gaf die ook zomaar weer gewoon weg. De remise was een logische uitkomst gelet op de vastgelopen stelling.
Jack Linders speelde tegen Peter Grasman. Het leek uit te draaien op een remise, want de partij was volkomen in evenwicht qua stukken. Maar… Jack zijn koning stond heel ongelukkig gepositioneerd tussen een aantal pionnen en Peter kon daardoor een dodelijke schaakmat met zijn paard geven. Een volkomen onverwachte wending en wellicht pijnlijk voor Jack.
Maarten ter Bals is ijzersterk bezig dit seizoen. Deze keer bond hij Karin Pruijssers aan de zegekar.
Maarten veroverde in het middenspel twee pionnen en was daarna eigenlijk de betere in de partij. Hij heerste om in voetbaltermen te spreken op het middenveld en Karin kon er niets tegen in brengen. Terecht gaf zij na nog een aantal zetten op.
Johan Krebs moet duidelijk nog wennen aan digitaal spelen. Deze keer verloor hij van André Langeslag. Johan kwam slecht uit de opening en stond al snel enige stukken achter. Daarna was de partij snel over en uit. Johan zal meer de tijd moeten nemen alvorens een zet te doen, dan komt het wel goed.
Theo van der Bijl en Frank Klinkenberg hielden elkaar lang in evenwicht op de balk. Maar vlak bij de eindsprong verstapte Theo zich en verspeelde een paard. Hij gaf gelijk op.
Michel Westhoff en Arnout Groen speelden op het scherpst van de snede. Het ging gelijk op, met Michel drie pionnen meer in het middenspel, maar een paard minder.
In het eindspel trok Michel dat weer recht en had weer twee pionnen meer. Uiteindelijk werd het toch remise, hetgeen voor Arnout heel goed was gelet op zijn nog korte resterende tijd.
Ook Leo Oostendorp en Bert Ekkelboom konden elkaars verdediging niet doorbreken. Het werd een slopende partij, waarbij beiden geen overwicht konden bewerkstelligen.
Daarom werd er ook maar tot remise besloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten