maandag 11 januari 2021

Een weinig schokkende middag

Berry Bonestroo nam het op tegen Leo Oostendorp. De opening verliep goed voor Berry, maar in het begin van het middenspel gaf hij zomaar een pion weg. Toen hij met zijn paard even later een verkeerde beslissing nam, ging ook deze verloren. Dit overziende gaf Berry op. Geen schande tegen een sterke tegenstander als Leo.
Peter Grasman verloor van Maarten ter Bals. Het ging redelijk gelijk op, maar de positie van de koning van Peter was heel kwetsbaar. Door een schaak ging zijn koning aan de wandel en kwam vrijwel alleen te staan. Dit brak hem op en had een schaakmat tot gevolg.
Karin Pruijssers vond in Theo van der Bijl een taaie tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf. Karin wist echter een pion te verschalken en buitte dit voordeel uit. Ze drong steeds verder naar voren en toen er nog een pion viel en ze er dus 2 voorstond zag Theo het nutteloze van doorgaan in en gaf op.
Theo Meulmeester speelde tegen André Langeslag. Het ging niet zo lang goed voor André, want hij gaf helaas onnodig zijn dame weg. Daarna ging het uiteraard snel bergafwaarts en was het "kat in bakkie" voor Theo.
Peter Aartsen had niet zijn beste dag. Hij speelde tegen Frank Klinkenberg en beoordeelde de dreiging op zijn koning door een paard volkomen verkeerd. Hierdoor kon Frank gemakkelijk een dusdanige aanval  met zijn dame/toren uitvoeren, dat schaakmat voor Peter niet meer te vermijden was.
Johan Krebs was niet opgewassen tegen Michel Westhoff. Johan verloor al vrij snel een paard en werd daarna vastgepind in een hoek met zijn koning. In een gezamenlijke aanval van paard en dame op de koning van Johan kon hij niets anders doen dan zijn dame weggeven, maar ook dat was uitstel van executie. Even later volgde alsnog de schaakmat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten