maandag 8 februari 2021

Leiderspositie onaangetast

Karin Pruijssers speelde met wit tegen Maarten ter Bals. Karin maakte een fout in het middenspel, hetgeen haar een paard kostte. Daarna was ze uit balans. Dit resulteerde in een mindere zet, waardoor er een toren omver kukelde. Hierna ging het helemaal bergafwaarts en kwam zij in een doodlopende straat terecht met als gevolg een schaakmat door Maarten.
Berry Bonestroo deed het ogenschijnlijk goed tegen Jack Linders. Hij ging ver met zijn dame naar voren en veroverde 2 pionnen. Het bleek schone schijn, want Jack drong diep in de verdediging van Berry die nu plotsklaps geen dame had om te helpen. Met een mooie gecombineerde aanval dame/paard liep Berry tegen een onoverkomelijke schaakmat aan.
Het was een spannende partij tussen Arnout Groen en Michel Westhoff. Michel kwam 2 pionnen voor, maar verloor een toren tegen een loper. Daarna ontwikkelde zich een op en neer golvende cyclus, waarbij Michel op een gegeven moment 4 pionnen meer had. Toen Arnout tegen een vork op zijn dame/toren aanliep door een paard van Michel, gaf hij op.
Leo Oostendorp en Bert Ekkelboom speelden een leuke partij. Geen van beiden slaagde erin om de baas over de ander te worden. Nadat Bert enige malen schaak bleef geven aan Leo, werd besloten om de strijdbijl te begraven en het punt broederlijk te delen. Meer zat er ook niet in.
Ook Peter Grasman en Peter Aartsen maakten er een mooie pot van. Peter Grasman kwam beter te staan in het middengedeelte van het gevecht. Een toren en een pion meer. Maar plotsklaps werden de rollen omgedraaid. Hij kreeg een schaak op de koning, waarbij zijn loper tegelijk in stond. Die kwam uiteraard ten val.  Nu had wit twee torens en drie pionnen en zwart een toren, een loper en vijf pionnen.
Peter Aartsen kwam dreigend met zijn meerdere pionnen richting de achterlijn. De druk werd groter en groter en door die druk zou wit zijn toren moeten offeren. Dit overziende en de dreiging van de 2 pionnen gaf wit op.
Johan Krebs verloor van Theo Meulmeester. Johan verloor in het middenspel een loper en beoordeelde even later een zet van Theo verkeerd. Hierdoor werd zijn dame verorberd door een toren van Theo. Daarna was er uiteraard geen houden meer aan. Het werd prompt een schaakmat voor Theo.
De wedstrijd tussen Kees Pieterse en Frank Klinkenberg wordt morgen gespeeld.
Jack Linders heeft door een nieuwe baan geen tijd meer om op maandagmiddag te spelen.
Helaas dus een speler minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten