maandag 15 februari 2021

Veel remises

André Langeslag versloeg Johan Krebs. Johan verzuimde in de beginfase een paard voorsprong te veroveren. Die werd hem panklaar aangeboden, maar hij zag het niet. Daarna gaf hij pardoes een loper weg en dat was het begin van het einde. Johan kwam niet meer aan goede zetten toe en werd langzaam maar zeker vermalen, totdat de schaakmat op het bord kwam.
Frank Klinkenberg speelde tegen Berry Bonestroo. Tot het middenspel ging het min of meer gelijk op, maar Frank drong sterk aan en veroverde 2 pionnen. Berry kwam steeds meer in de problemen en was niet meer in staat deze goed op te lossen.
Toen hij een vork op zijn dame/toren kreeg was de situatie hopeloos geworden en gaf hij terecht op.
Theo Meulmeester en Arnout Groen vochten verbeten om de overwinning. Arnout kwam in het middelste gedeelte van de strijd twee pionnen voor, maar moest er daarna weer 1 inleveren. Daarna werd het een kat en muis spel met Theo een paard en Arnout een loper. Theo groef zich in en slaagde erin om de verdediging potdicht te houden. Een remise werd daarom voor beiden draaglijk.
Theo van der Bijl en Michel Westhoff hadden eveneens een interessante partij. Theo kwam licht in het voordeel in de beginfase, maar Michel kwam sterk terug. In het middenspel kwam Michel beter te staan, maar Theo bleef knap spelen. Uiteindelijk kwam Michel een loper voor en met een prachtige zet zette Michel Theo voor het blok. Of een schaakmat of een afruil van torens. Daarna zou Michel nog een loper overhouden tegenover Theo niets meer. Theo zag in dat er niets anders restte dan zich gewonnen geven.
Peter Grasman en Leo Oostendorp gaven elkaar geen duimbreed toe. Ze dansten om elkaar heen, zonder schade bij de ander aan te richten. Met een nog goed bezette speelstelling besloten de heren tot remise.
De partij van Peter Aartsen tegen Karin Pruijssers kan ik helaas niet vinden. Er valt dus alleen te zeggen dat het volgens de uitslag remise was.
Bert Ekkelboom speelde remise tegen de koploper Maarten ter Bals. Het was een degelijke partij met zeker geen vlammende ontwikkelingen. Bert speelde degelijk en ook Maarten was behoudend. Maarten had een dubbelpion, maar overigens was de stand volkomen in evenwicht en zat de partij als men geen risico wilde nemen op slot. Aangezien beiden het risico niet aangingen was de remise volkomen logisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten