maandag 22 februari 2021

Mooie overwinning van Leo Oostendorp

André Langeslag speelde tegen Theo van der Bijl een leuke wedstrijd, maar dolf toch het onderspit. 
André vergat met zijn loper de loper van de tegenstander Theo te slaan. Hierdoor kon Theo een loper veroveren. Daarna werd het een knotsgekke partij. Theo gaf zomaar zijn dame weg en leek reddeloos verloren. Maar André wist de voorsprong niet te verzilveren. Hij begon fouten te maken en verloor heel snel onnodig zijn dame. Toen daarna ook nog een toren viel was het een kwestie van tijd voordat de schaakmat door Theo volgde.
Kees Pieterse en Peter Aartsen maakten er een korte partij van. Het ging gelijk op, totdat Kees zijn paard wilde spelen, maar om onverklaarbare wijze toch zijn dame verzette. De hand en het verstand gingen niet samen. Hierdoor verloor hij een toren en gaf gelijk op.
Leo Oostendorp en Karin Pruijssers vochten een verbeten duel uit. In het middenspel wist Leo 2 pionnen te veroveren en dat bleek de sleutel tot succes. Na afruil in het eindspel wist Leo met zijn pion op de vleugel zo ver door te drukken dat Karin haar laatste toren zou hebben moeten weggeven. Voordat het zover kwam gaf ze terecht op. Een mooie overwinning van Leo, die daardoor keurig in de top drie blijft staan.
Bert Ekkelboom en Theo Meulmeester speelden een degelijke partij. Bert was wellicht iets voorzichtig en Theo is een uiterst bekwaam verdediger. Gelet op de degelijkheid van het spel was een remise een prima uitslag.
Berry Bonestroo speelde een goede partij tegen Peter Grasman. Lang hield hij stand, maar uiteindelijk wist Peter hem toch te verschalken. Met een mooie torenzet stonden de koning en loper tegelijk onder vuur van Berry. De loper sneuvelde en daarna speelde Peter het rustig verder uit. Hij snoepte nog wat meer van het speelveld en Berry moest zich volledig gewonnen geven.
Arnout Groen was te sterk voor Johan Krebs. Arnout kwam al redelijk snel een stuk voor en bouwde daarna degelijk aan de verdere uitbouw. Johan kwam steeds meer in het nauw en zijn stukken vielen als rijpe appels. Uiteindelijk kwam er een terechte schaakmat.
Michel Westhoff moest het onderspit delven tegen Frank Klinkenberg. In een vrijwel gelijk opgaande wedstrijd kwam vanuit het niets opeens een dodelijke zet van Frank. Een combinatie van paard en toren op dezelfde lijn van dame en koning. De dame viel uiteraard en daarna was het voor Frank gewoon uitspelen. Op een gegeven moment zag Michel het nut er niet meer van in en gaf op.
Tot slot nog het onderstaande op voorstel van Maarten ter Bals.
Er is een mogelijkheid om met het team Schaakstad Apeldoorn aan een teambattle mee te doen. Dit kan tegen 46 andere teams in een 3 + 2 batlle.. Het tournooitje is iedere donderdag om 20.00 uur op Lichess.org. De partijen zijn heel snel, 3 minuten per partij plus 2 seconden per zet. Je kan zelf kiezen of je maar 1 keer mee doet of iedere keer.
Als je lid wilt worden meldt je dan aan bij:
Wil je meer weten, neem dan svp contact op met Maarten. Zijn email-adres is: balsmtr@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten