maandag 22 maart 2021

Een spannende middag met leuke wedstrijden

Theo Meulmeester vocht een verbeten wedstrijd uit tegen Leo Oostendorp. Hij verdedigde zich met hand en tand, maar kon toch niet voorkomen dat ook hij "aan stukken werd gereten" door Leo. 
In het eindspel had Leo 3 pionnen meer en 2 torens tegenover Theo 1 toren en een loper. Theo zag het vruchteloze van verdere inspanningen in en gaf terecht op. Leo is aan een formidabel seizoen bezig en staat uitstekend op de derde plaats.
Peter Aartsen en Bert Ekkelboom speelden op het scherp van de snede. Peter trok agressief ten aanval, maar kwam een stuk achter. Geruime tijd later trok hij de stand weer in evenwicht, maar een nieuw probleem diende zich aan. Zijn koning stond min of meer onbeschermd en Bert drukte hem in een combinatie van toren en dame langzaam maar zeker naar de afgrond. Het duurde even, maar toen kwam de onvermijdelijke schaakmat.
Berry Bonestroo speelde een uiterst verdienstelijke partij tegen Michel Westhoff. Hij is een goede tegenstander voor de meesten geworden en hij dwong ook vandaag Michel tot nadenken. Uiteindelijk besliste Michel in de eindstrijd de partij met een schaakmat in zijn voordeel, maar ontegenzeggelijk is Berry een aanwinst geworden in deze competitie.
 Johan Krebs speelde het niet klaar tegen Frank Klinkenberg. Zoals zo vaak waren de openingszetten gewoon goed, maar vanaf het middenspel krijgt Johan het moeilijk. Hij zag over het hoofd dat er een aanval loper/dame werd ingezet op zijn koning. Dat werd hem fataal met een prima schaakmat door Frank.
Theo van der Bijl en Kees Pieterse hielden elkaar lang in evenwicht. Maar Theo zette zijn toren en dame op 1 lijn tegenover een gedekte loper. Dat leverde Kees een toren op met even later nog een paard. Theo speelde niet verder en gaf op.
Arnout Groen peuzelde André Langeslag op met een heel gemeen zetje. Hij sprong met zijn paard naar een veld, waarmee hij de koning van zijn tegenstander door een toren schaak gaf en hij met zijn paard de dame van André kon slaan. Daarna was het een kwestie van tijd voordat Arnout gedecideerd met een schaakmat won.
Peter Grasman en Maarten ter Bals speelden een grillige wedstrijd. Heel interessant om te volgen.  Maarten verzuimde een toren te slaan, omdat hij wellicht dacht aan een schaakmat door Maarten, maar dat was niet zo. Toch kwam Peter die aanvallend goed speelde even later een stuk voor. Daarna golfde het spel op en neer en werd het bloedstollend. Maarten vocht zich terug en verkreeg zelfs een iets betere stelling.  Peter bood remise aan en Maarten accepteerde dit. Al met al een leuk schouwspel om te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten