maandag 8 maart 2021

Knappe overwinning van Bert Ekkelboom

Bert Ekkelboom speelde tegen Karin Pruijssers een goede partij. Bert kwam een pion voor en verschalkte een toren van Karin tegen het opgeven van een paard. Een prima ruil met voordeel. In de loop van het spel trok Bert steeds meer het initiatief naar zich toe. Hij veroverde weer een pion en dwong Karin tot de ruil van haar laatste toren of weer een pion verliezen. Karin koos geen van beiden en gaf op.
Theo Meulmeester was niet opgewassen tegen Michel Westhoff. Het ging lang gelijk op, maar in de loop van de partij wist Michel voordeel te behalen. Theo beoordeelde een aanval op zijn koning niet helemaal goed en verloor daardoor een loper. Daarna was het gedaan met de pret. Michel bleef geduldig en was tevreden met afruil. Met een stuk meer altijd in zijn voordeel. Na een afruil van een toren zag Theo het hopeloze van de missie in. Bovendien stond de klok inmiddels op nul.
Kees Pieterse was te sterk voor Johan Krebs. Na alweer een goede openingsfase van Johan zette hij zomaar een toren in de etalage. Kees bedacht zich geen moment en griste hem van het bord. Daarna werd het een kat en muisspel, waarbij de muis genadeloos werd opgepeuzeld.
Leo Oostendorp kwam goed uit de startblokken tegen Maarten ter Bals. Hij kwam al snel een pion voor en even later nog een stuk. Maar schone schijn bedriegt.  Zijn koning kwam behoorlijk alleen in een hoek te staan en Maarten stevende op een regelrechte schaakmat af, ondanks een stuk minder. Die hij overigens in de vorm van een paard ook had kunnen slaan. Hoe veelbelovend het ook leek in het begin voor Leo; het liep niet goed af.
Peter Aartsen is aan een  gestage opmars bezig. Nu versloeg hij een toch niet geringe tegenstander; Arnout Groen.
Arnout verloor in het heetst van de strijd een pion en stond op het punt een tweede pion te gaan verliezen.  Klaarblijkelijk trok hij de conclusie dat de partij als verloren moest worden beschouwd, want hij gaf op. Peter staat inmiddels op plaats 6.
Berry Bonestroo kwam een pion achter tegen André Langeslag, maar herstelde zich en trok de stand weer in evenwicht. Daarna bleef het spannend, maar de koning van André had onvoldoende steun om een schaakmat te voorkomen. Een knappe eindsprint van Berry, maar ook complimenten voor André voor zijn goede tegenspel. Uiteindelijk dus schaakmat voor Berry.
Frank Klinkenberg kwam als overwinnaar uit de arena tegen Theo van der Bijl. Lang ging het goed voor Theo, met slechts 1 pion achterstand. Maar er kwam een voortreffelijke dreiging op de koning van Theo door Frank. Hierdoor werd een toren aan het wankelen gebracht en vervolgens neergehaald. Theo zag in dat het een verloren strijd zou worden en gaf terecht op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten