maandag 15 maart 2021

Mooie overwinning van Peter Grasman

Peter Grasman behaalde een degelijke overwinning op Frank Klinkenberg. In het middenspel verloor Frank een stuk en hij kwam die slag niet meer te boven. Er wordt ook nog een pion afgesnoept en in het eindspel was het een toren met paard voor Peter tegen een toren voor Frank. Toen kreeg hij een vork op de koning/toren en hij gaf gelijk op. Zonder de vork zou Peter normaliter toch gewonnen hebben, want hij stond stukken beter.
Bert Ekkelboom en Michel Westhoff vochten een verbeten partij uit. Bert had in de loop van het spel een iets betere stelling opgebouwd en bovendien 2 pionnen meer. Maar Michel wist van geen wijken en pakte een pion terug. Maar.. Bert had een prachtige torenzet in petto op de 7e lijn in combinatie met een pion. Door schaak te geven zou de pion promoveren en Michel zou zijn toren moeten offeren. Dat was te veel van het goede en Michel gaf op.
Johan Krebs was niet opgewassen tegen Berry Bonestroo. Tot het middenspel ging het gelijk op, maar daarna trok Berry het initiatief naar zich toe en zorgde voor een bres voor de koning van Johan. Zonder dat deze het in de gaten had kwam er een schaakmat uit de lucht vallen. Over en uit en het punt voor Berry was binnen.
André Langeslag speelde tegen Theo Meulmeester met de moed der wanhoop, maar kwam al vrij snel enige pionnen achter. Theo wachtte geduldig op zijn kans en had in het middenspel inmiddels 4 pionnen voorsprong. Toen André zomaar zijn dame in de aanbieding deed, was het daarna een ongelijke strijd. Het duurde maar even voordat de partij in het voordeel van Theo was beslist.
Theo van der Bijl speelde tegen Leo Oostendorp die hoog op de ranglijst staat. Dat heeft Theo ervaren, want ook hij kon het niet bolwerken. Hij verloor een pion en bovendien kwam Leo volop in de aanval. Toen hij schaak gaf aan Theo stond zijn dame daardoor volkomen "bloot ". 
 "Pik in, het is winter" dacht Leo en nam de dame in zijn bezit. Theo gaf gelijk op en bespaarde zichzelf daarmee een verdere worsteling.
Twee partijen worden later gespeeld. Morgen is Maarten ter Bals tegen Peter Aartsen en woensdagmiddag 13.30 uur Karin Pruijssers tegen Kees Pieterse.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten