maandag 13 september 2021

Een grabbelton vol remises

Theo Meulmeester was de betere in de partij tegen Kees Pieterse. Kees liep tegen een mooie paardenzet aan die zijn twee torens aanviel. Na de val van een toren was het snel over en uit voor hem. Een verdiende overwinning voor Theo, die fier aan kop gaat. Leo Oostendorp en Maarten ter Bals waren aan elkaar gewaagd. Zozeer zelfs, dat beiden inzagen dat zonder risico te nemen het remise zou worden. Hiertoe werd dan ook besloten. Hetzelfde laken en pak gold voor de wedstrijd tussen Bert Baas en Bert Ekkelboom. Beiden speelden heel gedegen en waren aan elkaar gewaagd. Remise kon dan ook niet uitblijven.

Ook Peter Grasman en Rutger Zwart kwamen tot dit resultaat. Hierbij was wel spanning, waarbij Rutger naar mijn bescheiden mening iets meer onder druk stond dan Peter, maar hij kwam er telkens wel weer prima uit. Chiel Crielaard herstelde zich van vorige week met een knappe overwinning op André Langeslag. Chiel dicteerde de wedstrijd en won terecht. Henk Noort en Aad de Bruijn maakten er een marathonpartij van, zonder dat er een overwinnaar kwam. Hetzelfde gold voor de partij tussen Jan Kranenbarg en Ed van der Meulen. Een lange partij zonder overwinnaar.

Henk Pruijssers versloeg Dick Langedijk, hetgeen voor Dick geen schande is. Hetzelfde geldt voor Johan Krebs, die Kees Henstra als betere tegenstander had. Dit gebeurt in het begin van de competitie en dat lost zich na enige wedstrijden vanzelf op. Michel Westhoff leek de betere papieren te hebben tegen Han van Doornen, omdat hij twee pluspionnen had. Maar het paard van Han zette de scheve verhouding volkomen recht en Michel moest met remise genoegen nemen. Karin Pruijssers bond Theo van der Bijl aan de zegekar. Lang ging het gelijk op, maar Karin had een pion meer en wist vervolgens in het eindspel toe te slaan.

Frank Klinkenberg en Simon Zwart hielden elkaar ook lang in evenwicht, maar naarmate de partij vorderde wist Frank drie pionnen te veroveren. Dit werd Simon in het eindspel uiteraard fataal en hij moest noodgedwongen opgeven. Ingrid Klinkhamer trof in Peter Aartsen en getergde tegenstander vanwege zijn verlies in de eerste ronde. Ingrid kwam niet goed uit de opening en Peter wist al vrij snel een schaakmat te bewerkstelligen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten