maandag 27 september 2021

Mooie overwinningen van Theo Meulmeester en Rutger Zwart

Han van Doornen en Jan Kranenbarg speelden tegen elkaar. Han was vandaag de betere. Hij veroverde twee stukken, waarna Jan het moede hoofd boog en opgaf. Frank Klinkenberg liet ook geen twijfel bestaan over wie de winst mocht opstrijken. Johan Krebs gaf een stuk weg en daarna was het stukken oprapen voor Frank. Even later was het over en uit. Simon Zwart en Michel Westhoff, die beiden lager op de ranglijst staan dan gebruikelijk, remiseerden. Na een leuke partij die volkomen in evenwicht was, besloten beiden om het punt maar te delen.

Peter Grasman begon uiterst matig aan zijn partij tegen Peter Aartsen. Binnen enige zetten verloor hij al een toren. Het zag er slecht voor hem uit. Peter Aartsen stond duidelijk beter, maar ineens begon de partij om te draaien. Peter Grasman begon een solide aanval op zwart, die niet meer te pareren viel. Een verrassende ontknoping met één blije en één teleurgestelde Peter. Chiel Crielaard overrompelde Henk Noort. Binnen een half uur kwam Chiel met een mooie aanval, die Henk niet voldoende kon pareren. Chiel drong verder door en een puike schaakmat volgde.

Dick Langedijk speelde met verve tegen Bert Ekkelboom, maar kon niet voorkomen dat hij de partij verloor. Geen schande, gelet op het feit dat Bert altijd in de top-vijf bivakkeert aan het slot van het seizoen. Leo Oostendorp had zijn dag niet tegen Theo Meulmeester. Na zes zetten moest hij al een vork van een paard incasseren op dame en toren. Hij gaf linea recta op. Een mooie overwinning voor Theo. Jan Spijkerbosch was weer terug en dat heeft André Langeslag ondervonden. Jan gaf zoveel druk op de defensie van André dat die wankelde, averij opliep en ten slotte niet meer te houden was. André gaf terecht op.

Rutger Zwart en Kees Henstra speelden een heel spannende wedstrijd. Kees verkreeg de betere stelling in het middenspel en leek op een overwinning af te stevenen met twee pionnen meer. Rutger wist echter diepe verborgen krachten aan te wenden en draaide de rollen om. Kees werd teruggedrukt en wist ten slotte een nederlaag niet meer te voorkomen. Een boeiende partij met verrassende wendingen.

Karin Pruijssers moest ook diepgaan tegen Maarten ter Bals. Ze wist een pion te veroveren en in het eindspel drukte ze ten slotte door voor de volle winst. Ed van der Meulen en Aad de Bruijn speelden ook een boeiende partij. Het ging heel lang gelijk op, maar Ed wist in het eindspel toch nog toe te slaan. Een knappe prestatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten