maandag 22 november 2021

Een overdaad aan remises

Johan Krebs was niet opgewassen tegen Ed Blankestijn. Geen schande, want Ed is voor de meesten een geduchte tegenstander. Johan kwam in de loop van de wedstrijd 2 stukken achter te staan, waarmee het pleit beslecht was.
Bas de Roos verdedigde zich kranig tegen Henk Pruijssers, maar bleef toch met lege handen achter. In de eindfase verspeelde hij een stuk, waarna hij prompt opgaf.
Karin Pruijssers had een taaie tegenstander aan Jan Spijkerbosch. Zij moest er hard voor werken om een pion te veroveren. De strijd leek daarna in evenwicht te zijn, maar Jan vergaloppeerde zich en gaf een stuk prijs. Daarna was het over en uit voor hem.
André Langeslag speelde verdienstelijk tegen Han van Doornen, maar kwam toch in kwaliteit achter te staan. Hij hield het echter lang vol, totdat hij zijn dame misplaatste. "Pik in het is winter" dacht Han en de dame verdween van het veld. Daarna had verder spelen geen zin meer en gaf André terecht op.
Peter Grasman en Hans Hertgers gaven elkaar ook geen duimbreed toe. Peter had een iets betere stelling maar door een verkeerde zetvolgorde verdween dat weer. Uiteindelijk was remise een terechte uitslag.
Peter Aartsen en Kees Pieterse vochten ook een verbeten duel uit. Er werd met hoge snelheid gespeeld. In het eindspel kwam Kees een pion voor, maar wist die niet te verzilveren.  Hierdoor werd het remise.
Henk Noort en Dick Langedijk kwamen ook remise overeen. Henk had een loper meer, maar stond zo vastgepind op de achterlijn dat hij zijn voordeelstuk niet in stelling kon brengen. Hierdoor werd er heen en weer geschoven zonder verder resultaat en werd remise overeengekomen.
Ook Bert Ekkelboom en Frank Klinkenberg kwamen tot dat resultaat. Dit overigens in een volkomen gelijkwaardige stelling die beiden geen enkel uitzicht op beter resultaat te bieden had.
Theo Meulmeester speelde tegen de koploper Kees Henstra. Tot het middenspel was er gelijkwaardigheid; daarna verloor Theo een paard. In de hitte van de strijd kwam hij daar pas later achter. In het eindspel had Kees een loper en 4 pionnen tegen Theo alleen 5 pionnen. Kees wist hier wel mee om te gaan en won de partij.
Aad de Bruijn won knap van Michel Westhoff. In het begin van het eindspel was het nog gelijk, maar daarna kwam Aad met een prachtige zet, waardoor Michel een toren verloor. Na nog even verder spelen zag hij het nutteloze ervan in en gaf terecht op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten