maandag 15 november 2021

Veel remises op een grauwe maandagmiddag


Rutger Zwart blijft in het spoor van Kees Henstra na een moeizame overwinning op Bert Ekkelboom. Het ging heel lang gelijk op, maar met nog weinig tijd op de klok en Rutger in een betere positie gaf Bert op. Ingrid Klinkhamer wist Johan Krebs met een mooi offer te verslaan. Ze zette haar toren voor de koning van Johan, dus moest hij slaan. Daardoor kon Ingrid de onbeschermde dame van Johan veroveren. Hiermee was de partij direct beslist.
 
Jan Spijkerbosch en Peter Grasman vochten een mooi duel uit, waarbij het voor beiden niet mogelijk bleek om er meer dan remise uit te halen. Ook Michel Westhoff en Theo Meulmeester deelden het punt. Het wedstrijdverloop bij deze partij was echter volkomen anders. Michel had drie pionnen meer, maar een stuk minder. Uiteindelijk besloten ze tot remise.
 
Bas de Roos trof een verbeten tegenstander tegenover zich. André Langeslag verzette zich met hand en tand en dreigde daar nog in slagen. Maar in het eindspel trok Bas alsnog de zege naar zich toe. Ed van der Meulen beleefde een slechte middag. Eerst verloor hij een stuk aan Simon Zwart en toen hij even later de mogelijkheid kreeg om de dame te slaan van Simon verzuimde hij dat. Om alles nog erger te maken gaf hij de desbetreffende loper zomaar weg aan Simon. Daarmee was het over en uit.
 
Aad de Bruijn en Hans Hertgers waren volkomen aan elkaar gewaagd. Tot ver in het eindspel was de wedstrijd in evenwicht. De kenners onder ons weten dan dat remise de enig logische uitslag is. Kees Pieterse hield redelijk lang stand tegen de koploper Kees Henstra. Maar uiteindelijk werd een foutje hem fataal. Hij verloor een loper en daarmee had "zwarte" Kees de regie volledig in handen. Nadat nog een paard van "witte" Kees zou sneuvelen, gaf hij op.
 
Bert Baas en Ed Blankestijn vochten lang om het volle punt. In het eindspel had Bert een pion meer en een betere stelling. Een pion van hem was niet meer tegen te houden om tot dame te promoveren. Na enig rekenwerk kwam Ed tot dezelfde conclusie en gaf zich gewonnen. Jan Kranenbarg had een slechte opening en Frank Klinkenberg dook direct in het gat. Een stuk van Jan verdween razendsnel van het bord. Toen in het middenspel nog een stuk van Jan verdween was de angel eruit en gaf Jan zich vrij snel daarna gewonnen.
 
Peter Aartsen en Henk Pruijssers hadden weinig moeite met snel zetten. Dit resulteerde in een hoog tempo, zowel in zetten als in het van het bord verdwijnen van de stukken. Toen de rook was opgetrokken bleek remise de enig overgebleven weg voor beiden.Leo Oostendorp trof Karin Pruijssers als tegenstander. Karin veroverde al heel snel een pion en stond die niet meer af. Toen Karin na een mooie zet een loper zou kunnen veroveren gaf Leo op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten