maandag 8 november 2021

Knappe overwinningen van Johan Krebs en Frank Klinkenberg

Johan Krebs versloeg in een boeiende partij Bas de Roos. Bas kwam in het middenspel beter te staan, maar kon Johan niet de genadeklap toebrengen. Johan herstelde zich knap in het eindspel en wist met een pion in combinatie met een paard zo ver door te dringen dat de pion zou promoveren tot dame. Bas kon hier geen zwaar geschut meer tegenoverstellen en gaf op. Een knappe overwinning voor Johan.
Henk Noort zweette peentjes tegen AndrĂ© Langeslag. Hij veroverde langzaam maar voortdurend kwaliteit en was in het eindspel oppermachtig. Maar Henk vindt het  onderdeel pat komen te staan niet gemakkelijk. En AndrĂ© ging daar doelbewust op spelen. Met stoom en kokend water en al puffend en hijgend kwam Henk toch tot een schaakmat. 
Bert Ekkelboom en Theo Meulmeester hielden elkaar vrij lang in evenwicht, maar Bert veroverde in het eindspel 2 pionnen. Die bleken voor Theo niet tegen te houden, waarna hij opgaf.
Hetzelfde gold mutatis mutandis voor Leo Oostendorp en Ed van der Meulen. Het ging heel lang gelijk op, maar in het eindspel veroverde Leo 2 pionnen. Ook die gaven de doorslag in zijn voordeel.
Henk Pruijssers had het moeilijk tegen Frank Klinkenberg. Ook hier ging de partij lang gelijk op, maar Frank wist uiteindelijk kwaliteit te veroveren. Toen daarna Henk opnieuw kwaliteit zou moeten inleveren vanwege een dreigende schaakmat gaf hij zich gewonnen. Chapeau voor Frank tegen zo'n sterke tegenstander.
Rutger Zwart speelde tegen Bert Baas. Bert veroverde in de beginfase een pion, maar Rutger bracht na een vrij lange tijd de partij weer in evenwicht. Beiden loerden op de overwinning, maar besloten uiteindelijk toch de strijdbijl te begraven. Remise derhalve.
Maarten ter Bals speelde tegen Jan Spijkerbosch. Maarten vergaloppeerde zich letterlijk met een paard, dat prompt ter ziele ging ten koste van slechts een pion voor Jan. Na een heel lange strijd bleek Jan in het eindspel met een loper en 4 pionnen sterker dan Maarten met alleen 3 pionnen.
Ingrid Klinkhamer behaalde een moeizame overwinning op Dick Langedijk. Ingrid kwam een kwaliteit achter en leek op verlies af te stevenen. Maar Dick zag niet dat zijn dame onder vuur stond van een toren en liep hierdoor zware averij op. Zo veel zelfs dat hij de vlag streek en Ingrid een punt rijker was.
Simon Zwart en Aad de Bruijn waren aan elkaar gewaagd. Na bijna 2 uur hadden ze evenveel stukken en zat de stelling potdicht. Redenen te over voor beiden om de vredespijp te roken.
Michel Westhoff leek tegen Kees Henstra af te stevenen op remise, maar Kees had andere plannen. Alhoewel evenveel stukken was de stelling van Kees beter en Michel moest achteruit. Na een minder goede beoordeling van Michel voor een zet kwam hij in de vuurlinie en zou een toren gaan verliezen. Zo ver liet hij het niet komen, want hij gaf gewoon op.
Karin Pruijssers liet geen enkele twijfel over haar ambities bestaan. Peter Aartsen kon grommen en van zich afbijten, maar Karin gaf geen krimp. Heimelijk sprokkelde ze 2 pionnen winst bij elkaar om vervolgens genadeloos met een schaakmat toe te slaan.
Tot slot nog een zakelijke mededeling. Vanaf nu betekent afzeggen na 11 uur op de wedstrijddag dat de partij reglementair is verloren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten