maandag 23 mei 2022

Een korte middag en snel naar huis voor iedereen

Han van Doornen beleefde een slechte middag. Hij had een ongedekte dame tegen Michel Westhoff, die door hem schaak met een paard te geven die dame kon ontfutselen. Daarna was het gelijk over en uit met de pret. 
 
Peter Grasman overkwam hetzelfde op een andere manier. Hij vergiste zich in een veld om zijn toren op te zetten en gaf die prompt weg. Ook Peter besloot gelijk tot opgave, hetgeen logisch is als de tegenstander Karin Pruijssers heet. Theo Meulmeester wist in zijn strijd tegen Maarten ter Bals twee pionnen voorsprong te nemen en dat bleek in de eindstrijd voldoende voor de zege. 
 
Hans Hertgers en Bert Ekkelboom gingen heel lang een gelijke strijd aan, maar in het eindspel kon Bert toch een betere positie verwerven met het snoepen van pionnen als gevolg. Hans zag het hopeloze van verder spelen in en gaf op. Simon Zwart kon het niet bolwerken tegen Aad de Bruijn. Ondanks een gelijke stand qua stukken had Aad zich in een betere stelling gemanoeuvreerd en buitte dit ten volle uit. Simon kon het gat naar zijn eigen achterlijn niet dichten en gaf op. 
 
Rutger Zwart bond Frank Klinkenberg aan de zegekar. Ondanks moedige tegenstand van Frank kwam Rutger in het eindspel tot een dusdanige stelling op het bord, dat Frank een nederlaag niet kon ontlopen. Johan Krebs kwam slecht uit de opening tegen Kees Pieterse en verloor al vrij snel een loper. Daarna ging het bergafwaarts met hem en gaf hij nog een paard weg. Even later zag hij in dat er vandaag niets voor hem te halen viel en gaf hij op. 
 
Ingrid Klinkhamer had het heel moeilijk tegen Henk Noort. Henk had meer tijd en twee pionnen meer. Desondanks wist Ingrid dusdanig te verdedigen dat Henk genoegen nam met remise. Ed van der Meulen en Jan Spijkerbosch waren tot het eindspel volledig aan elkaar gewaagd, maar toen trok Jan alle registers open en bleef er voor Ed niets anders over dan een nederlaag. Dick Langedijk en Kees van der Vlist maakten beiden ernstige fouten in het middenspel en gaven aan elkaar zomaar stukken weg. Daarna vond Dick het genoeg en trok de teugels aan. Dit resulteerde in een puike overwinning voor hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten