maandag 16 mei 2022

Geen enkele overwinning voor een wit-speler.

In een bloedstollende partij wist Kees Henstra te winnen van Karin Pruijssers. Het werd een heel spannend gevecht, waarin het lang gelijk opging.

Maar in het eindspel wist Kees toch een pion te veroveren en zich in een veel betere stelling te manoeuvreren. Karin vocht nog een tijd dapper door, maar zag in dat het niet te houden was en gaf op.

Theo Meulmeester verspeelde in een paar zetten een riante positie. Hij had twee pionnen meer dan zijn tegenstander Aad de Bruijn, maar in een mum van tijd waren de rollen omgedraaid. Met een paar messcherpe zetten wist Aad een stuk te veroveren en een uitzichtloze positie voor Theo te creƫren.

Kees van der Vlist bleek niet bij machte Ed van der Meulen van een zege af te houden. Kees is nog maar net begonnen met schaken, dus dat is niet erg. Hij zal dit jaar als leerjaar moeten zien en proberen hiervan zoveel mogelijk op te steken.

Jan Spijkerbosch en Han van Doornen speelden ook op het scherp van de snede. Een uiterst interessant eindspel ontstond, waarbij Jan twee pionnen op dezelfde rij had. Han profiteerde hiervan en snoepte er 12 af.

 Vervolgens dacht Jan met een pion te kunnen doorbreken, maar hij had de situatie verkeerd ingeschat. Ook deze zou hij gaan verliezen en daarom gaf hij op.

Maarten ter Bals stond een pion achter op Peter Grasman en in het middenspel kwam hij in een dusdanige positie te staan dat hij het nutteloze van verder spelen inzag. Hij gaf de pijp aan zichzelf (Maarten) en legde de koning neer.

Johan Krebs speelde tegen Michel Westhoff. Johan kwam goed uit de opening, maar in het middenspel vergaloppeerde hij zich volkomen. Hij gaf zomaar zijn dame in de aanbieding, waarna het spel heel snel uit was.

Simon Zwart en Kees Pieterse konden het elkaar niet moeilijk genoeg maken. Richting het begin van het eindspel was alles nog volkomen in evenwicht en werd er tot remise besloten.

Leo Oostendorp vocht voor wat hij waard was tegen Bert Baas. Lang ging het gelijk op, maar in het eindspel bleek Bert de betere papieren te bezitten. Leo verloor een stuk en een pion. De aanval op de rechterflank van Bert sloeg een dusdanige bres in de verdediging, dat Leo besloot zich bij de nederlaag neer te leggen.

Hans Hertgers behaalde alweer een prima resultaat door remise te behalen tegen Rutger Zwart. Het was een boeiende strijd, waarin geen van beiden voordeel wist te behalen.

Het resultaat werd dus verdeling van het punt.

et Hhhh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten