maandag 21 november 2022

Nog nooit zo snel klaar geweest met alle partijen

Ed van der Meulen speelde tegen Dick Langedijk. Dick had een mindere dag en gaf in een paar zetten een paard en een toren weg, tegenover her verlies van Ed van slechts een pion en loper. Dick overzag het slagveld, trok zijn conclusies en gooide de handdoek in de ring.
Ap Ketting kon het niet bolwerken tegen Michel Westhoff. Ap kwam niet goed uit de opening, speelde vervolgens moeizaam en Michel kreeg het initiatief. Toen Ap een kwaliteit verloor ging het daarna snel bergafwaarts. Ap keek het even aan en gaf op.
Bas de Roos herstelde zich van een paar mindere weken en reeg Johan Krebs aan zijn zwaard. Johan beleefde een minder goede dag en had niet veel in te brengen. Een schaakmat viel hem ten deel en Bas noteerde voor het eerst dit seizoen het volle punt.
Bert Baas veroverde een kwaliteit tegen Leo Oostendorp en speelde het daarna bekwaam uit. Leo stribbelde nog goed tegen en wist het Bert nog lastig te maken, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen.
Michel Breij behaalde een knappe overwinning op Peter Aartsen. Michel wist twee pionnen te veroveren, maar Peter kon het goed tegenhouden. Maar…Peter had vergeten een opening op de achterste lijn voor de koning te maken en zoals al velen voor hem brak hem dat op. Michel zette zijn dame op de achterlijn en Peter stortte ter aarde.
Kees Pieterse wist tegen Theo Meulmeester een paard te veroveren, maar Theo trok even later de stand weer recht. In het eindspel wist Kees via een loper/dame combinatie een schaakmat te bewerkstelligen.
Peter Grasman kwam niet goed uit de opening tegen Han Kip en gaf zomaar een pion weg. Hij kwam dit niet meer te boven en ploeterde voort. Er zat geen lijn meer in zijn spel en Han kwam steeds beter te staan. Peter boog het moede hoofd en streek de vlag.
Kees Henstra behaalde een mooie overwinning op Jack Linders. In het middenspel kwam Kees met een vork op een toren/dame van Jack en hiermee verdiende hij kwaliteit. Dit bouwde hij rustig uit en in het eindspel was er voor Jack niets meer te halen. Hij gaf dan ook op.
Rutger Zwart en Bert Ekkelboom hielden elkaar in een ijzeren greep. Het spel kwam redelijk vast te staan en zonder grote risico's te nemen viel er weinig eer te behalen. Beiden zagen dat ook in een deelden broederlijk het punt.
Simon Zwart vergaloppeerde zich tegen Aad de Bruijn. In het begin van het eindspel kwam Aad met een prachtige vork, hetgeen hem een toren opleverde. Daarna liep Simon achter de feiten aan en moest de eer aan Aad laten.
Maarten ter Bals speelde tegen André Langeslag en trok gelijk vanaf het begin ten aanval. André kon het aardig bolwerken, totdat hij de dame van Maarten voor de koning aanzag. Dit leverde hem prompt op de achterlijn een gedegen schaakmat op en Maarten dus het volle punt.
Frank Klinkenberg verloor in het begin van het middenspel tegen Theo van der Bijl een pion. Even later een tweede, gevolgd door kwaliteitsverlies. Verder spelen had geen zin en Frank gaf terecht op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten