maandag 13 februari 2023

Knappe overwinning van Bert Ekkelboom

Om te beginnen een domper op de feestvreugde. Om onverklaarbare redenen kan het schaakprogramma met de uitslagen geen verbinding krijgen met het netwerk.
Ga Ed van der Meulen vragen hoe dit opgelost kan worden.
Onderstaand alsnog het verslag.
Bert Ekkelboom behaalde een prachtige overwinning op de koploper Rutger Zwart. Een mooie partij waarbij een vork van Bert op een toren en loper de doorslag gaf. Hierdoor is Rutger gelijk van de koppositie af en Bert opgeklommen naar plaats 3.
Johan Krebs kon het niet bolwerken tegen Dorinde Bierman. Johan is er volgens hemzelf nog steeds niet helemaal met zijn gedachten bij. Desondanks lof voor Dorinde om het goed af te maken.
Maarten ter Bals en Bas de Roos speelden een knotsgekke wedstrijd waarbij alle golfbewegingen in beeld kwamen. In het eindspel had Bas een paard meer tegenover Maarten 2 pionnen meer. Toen Bas met een schaak op zijn koning en paard zijn "knol" ten onder zag gaan was het pleit beslecht in het voordeel van Maarten.
Kees Pieterse was de onderliggende partij tegen Simon Zwart. Simon stond aanmerkelijk beter en had moeten winnen. Maar Kees wist er tegen de verhouding in door middel van een patstelling toch remise uit te halen.
Ook Jack Linders en Kees Henstra hadden een boeiende partij om naar te kijken. Het kon in het eindspel meerdere kanten op, maar uiteindelijk kwam Kees als overwinnaar uit de strijd. Echt een mooie partij.
Theo van der Bijl kwam enorm slecht uit de startblokken tegen Ap Ketting. Hij gaf zomaar een loper in de aanbieding en kwam daarna niet meer in zijn gewone spel. Ap loopt lang genoeg mee om het bekwaam uit te spelen en Theo gaf mismoedig op.
Bert Baas en Han Kip waren redelijk aan elkaar gewaagd, totdat Han een pion kwijtraakte. Dit brak hem op; hij kon nauwelijks meer aanvallen. Toen Bert daarna een tweede pion veroverde was het een kwestie van tijd. Han zag dit ook in en gaf terecht op. Bert is hiermee weer de nieuwe lijstaanvoerder.
Dick Langedijk was niet opgewassen tegen Ed van der Meulen. In het middenspel verloor Dick zijn dame en daarna was het snel over en uit met de pret voor hem.
Jan Kranenbarg kwam niet goed uit de opening tegen Aad de Bruijn en kon daarna geen vuist meer ballen. Aad nam hem volledig in de tang. Zodanig zelfs dat Jan de handdoek in de ring moest gooien.
Henk Noort behaalde een knappe overwinning op Jan Spijkerbosch, die duidelijk in een mindere fase verkeert. Met een vork op de koning en dame van Jan viel laatstgenoemde. Gelijk over en uit met een dikke knock-out voor Henk.
Michel Westhoff sluipt op kousenvoeten weer naar de top toe. Ditmaal wist hij een vervaarlijke tegenstandster uit te schakelen. Karin verloor van Michel en dat is knap gedaan van Michel.  Zij wisselden stuivertje op de ranglijst.
Peter Aartsen vocht verbeten tegen Hans Hertgers, maar verloor in het middenspel toch een loper. Hans speelde de partij bekwaam uit en toverde zelfs een schaakmat op het bord. Maar vlak daarvoor had Peter al opgegeven.
Peter Grasman en Theo Meulmeester maakten er ook een vermakelijke wedstrijd van. Peter veroverde een pion en dat bleek de sleutel voor de overwinning. Theo vocht voor wat hij waard was, maar kon een nederlaag niet ontlopen.
Frank Klinkenberg speelde een sterke partij tegen André Langeslag. Hij was sterk in de opbouw en André kon niet veel tegen de aanvallen beginnen. Uiteindelijk drukte Frank goed door en behaalde het volle punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten