maandag 19 februari 2024

Mooie overwinning van Michel Breij

Michel Westhoff zit in een kleine dip. Rob Izaks wist Michels stelling te ondermijnen en dwong Michel tot steeds verder terugtrekken. De situatie werd door de constante aanvallende stellingname van Rob voor Michel onhoudbaar.
Rutger Zwart veroverde een pion tegen Peter Aartsen. Lang leek het nog gelijk op te gaan, maar Peter maakte een fout en verloor een loper. Daarna was het over en uit met de pret.
Bert Meester versloeg Kees Pieterse. Kees verzuimde snel te rokeren en dat kwam hem duur te staan. Hij stond weliswaar een pion voor, maar kon niet voorkomen dat de aanvalsimpulsen van Bert uitstekend waren. Hij verloor een loper en daarmee de wedstrijd. 
Bert Baas vergaloppeerde zich in een zet tegen Jack Linders en verloor prompt een toren. Ook hier was er daarna zoveel averij voor Bert dat hij opgaf.
Aad de Bruijn behaalde een mooie overwinning op Han Kip. Aad kwam in het middenspel een pion voor en dat bleek in het eindspel de sleutel tot opgave door Han. Aad dreigde met een vrijpion door te stoten naar rij 8. Maar voor het zover was gaf Han op.
Dick Langedijk en Johan Krebs maakten er een mooi gevecht van. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk kreeg Dick de overhand en maakte het bekwaam af.
Leo Oostendorp en Kees Sep hielden het ook spannend. In het eindspel had Kees weliswaar 2 pionnen meer, maar bij de eerstvolgende zet van Leo zou hij er daarvan 1 verliezen. Gezien de stand van de stukken op het bord en de resterende tijd besloten ze tot remise.
Henk Noort verdedigde zich uiterst bekwaam tegen Peter Grasman. Het ging min of meer gelijk op, ondanks de constante dreiging van Peter. Maar zoals wel vaker speelde de tijd Henk parten. Hij ging door de vlag heen, hetgeen automatisch een vol punt voor Peter opleverde.
Theo Meulmeester moest heel goed opletten tegen Daan Weenk. Daan hield tot het eindspel Theo aardig bij, maar in het eindspel kwam hij routine tekort. Theo maakte het bekwaam af, maar gaf Daan een pluim over de vooruitgang in zijn spel.
Ingrid Klinkhamer en Jan Kranenbarg waren volkomen aan elkaar gewaagd. Ingrid probeerde aan te vallen, maar moest razendsnel met haar dame terug. Gelet op de stand van de stukken op het bord is remise een uitslag waar beiden tevreden mee kunnen zijn.
Han van Doornen leed een nederlaag tegen Michel Breij. Deze partij was heel spannend, omdat er voor beiden een schaakmat te halen viel. Michel was er eerder bij en kan tevreden op zijn partij terugzien. Han moet zijn wonden likken en volgende week fris opnieuw beginnen.
Ap Ketting verloor van Frank Klinkenberg. Frank veroverde een toren voor een loper en kwam daarna niet echt meer in de problemen. Hij snoepte nog enige pionnen en het werd duidelijk dat Ap een verloren partij speelde. Dat zag hijzelf ook in en gaf terecht op.
Ed Blankestijn kon met weinig tijd op de klok opgelucht ademhalen toen Marco Verdonk zijn aanbod tot remise accepteerde. Marco had nog veel meer tijd op de klok, maar beiden hadden een gelijke stelling qua stukken en kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten