maandag 5 februari 2024

Mooie overwinning van Ap Ketting

André Langeslag wist het volle punt binnen te halen tegen Johan Krebs. Al vrij snel verloor Johan de grip op de wedstrijd en moest prompt zijn dame inleveren. Daarna was het snel gedaan en gaf Johan op.
Michel Breij was de bovenliggende partij tegen Dick Langedijk. Michel veroverde een kwaliteit en breidde dit steeds verder uit. Dick zag het onmogelijke van de opgave in en legde zijn koning neer.
Frank Klinkenberg gaf prima partij tegen Han Kip, maar kon toch niet verhinderen dat Han aan het langste eind trok. Vlak voordat hij een mat in twee zou krijgen gaf Frank op.
Leo Oostendorp en Bert Baas maakten er een mooi spektakelstuk van. Op een gegeven moment stond Leo iets beter, maar Bert vocht zich knap terug. In het eindspel was het een toren/paard voor Leo tegenover Bert de dame. Met weinig tijd voor beiden op de klok werd het punt netjes gedeeld.
Ed Blankestijn en Jan Kranenbarg maakten er ook iets moois van. Jan had weliswaar minder pionnen maar veel meer tijd dan Ed. Met nog een handvol minuten op de klok wist Ed echter toch de winnende zet af te geven. Chapeau voor beide spelers!
Kees Pieterse maakte een cruciale fout tegen Marco Verdonk. Hij verloor hierbij een loper en liep daarna achter de feiten aan. Marco maakte het karwei bekwaam af en Kees gaf op.
Michel Westhoff en Kees Henstra speelden voor de Ap Ketting-bokaal. Kees veroverde een loper met verlies van 2 pionnen. Michel werd gestaag naar achteren gedrongen en verloor op een gegeven moment een toren. Daarna was het over en uit met de pret en sleepte Kees het volle punt mee naar huis.
Ook Rutger Zwart en Theo Meulmeester speelden oor dezelfde bokaal. Het ging heel lang gelijk op, met 1 pion meerderheid voor Rutger. In het eindspel had Rutger 2 lopers en Theo 2 paarden. Maar Rutger is een meester in het eindspel en dreigde met een pion te promoveren. Theo zag het nutteloze van verder spelen in en gaf op.
Peter Aartsen en Aad de Bruijn gingen ook heel lang gelijk op. In het eindspel echter verloor Peter een toren en hiermee was het pleit in het voordeel van Aad beslecht.
Jack Linders ging ten onder tegen Cees Sep. Jack had een loper en enige pionnen in het eindspel tegenover Cees een toren met enige pionnen. Cees wist zijn voordeel optimaal te benutten en won gedecideerd.
Theo van der Bijl begon goed tegen Ap Ketting en behaalde zelfs een kwaliteit meer. Maar plotsklaps was hij het spoor volledig bijster en had een aantal ongelukkige zetten. Zozeer zelfs dat de partij voor hem verloren ging.
Dorinde Bierma was niet opgewassen tegen Maarten ter Bals. Ze hield heel lang stand, maar in het eindspel trok Maarten een eindspurt die zij niet meer kon bijhouden. Het volle punt was derhalve voor Maarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten