maandag 4 april 2016

Lefgozer

Het viel niet mee voor Karin om te winnen van Harry Tigchelaar maar ze deed het wel, met een mooie combinatie maakte ze de partij uit. Harry kreeg ook kansen maar heeft die een beetje laten liggen. Hans Hertgers speelde remise tegen Rik Blessinga dat was genoeg om de tweede plaats te behouden. Het kopje "Lefgozer" slaat op Bert Ekkelboom die een remise aanbod weigerde terwijl het qua stelling 100 % remise leek. Kwam bij dat hij nog maar 2 minuten op de klok had tegen 12 voor Maarten Arts zijn tegenstander. Uiteindelijk werd het wel remise.

 

Na een knappe overwinning tegen Peter Aartsen heeft Martien Birkenhâger de leiding in de B-groep weten te bereiken.

 

In de C-groep is het nog steeds Hans van Os die bovenaan blijft staan hij verloor van Cor de Vries maar zijn voorsprong is groot genoeg om de leiding te blijven houden.

 

Ook hebben we er weer een nieuw lid bij het is Jan Spijkerbosch die geen onbekende is in het schaakwereldje van wat jaren terug. Hij wil na jaren de draad weer oppakken en doet dat dus in ons clubje waarin zijn broer ook jaren speelde. Jan begon met een makkelijke overwinning op Dirk Langedijk die zijn hoofd er niet helemaal bij had. Jan veel schaakplezier gewenst bij ons.

 

Ap Ketting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten