maandag 25 april 2016

Wijziging bij de top 3


Niet bij de eerste twee want die wonnen allebei hun partij wel. Het was Bert Ekkelboom die zijn mooie derde plaats kwijtraakte. Hij speelde tegen Karin, die deed vreemde dingen in de opening, waar Bert voordeel uit had kunnen halen. Maar hij durfde het niet want hij dacht aan allerlei listen van Karin. Uiteindelijk verloor Bert en hij moet nu zijn derde plek aan Simon Zwart laten die een knappe remise speelde tegen Harry Tigchelaar.

Ook bij de B-groep is een nieuwe koploper Leo Oostendorp was daar de aanvoerder maar in zijn partij tegen Hans Hertgers ging het allemaal niet zo soepel en hij verloor. De nieuwe koploper in de B-groep is Peter Grasman hij won van Theo Meulmeester. Hoe hij dat precies geflikt heeft weet ik niet, maar knap was het wel.

De langste partij werd gespeeld door Henk Noort en Maarten ter Bals, Henk speelde zo goed dat hij een stuk voor kwam. Maar om met een stuk meer een winstplan te vinden kostte hem zoveel tijd dat hij uiteindelijk de materiaalwinst kwijtraakte en door de klok ging.

Al regelmatig wordt er gevraagd hoe lang gaan we nog doorgaan. Dat is tot eind mei: de laatste ronde van deze competitie wordt gespeeld op 30 mei.

Ap Ketting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten