maandag 8 mei 2017

Enkele verrassende uitslagen

Henk Pruijssers en Simon Zwart hielden elkaar mooi in evenwicht. Simon bood remise aan, maar Henk wilde nog even doorspelen. Een aantal zetten later kwam ook hij tot het inzicht dat er niet meer in zat. Cor Langedijk verschalkte Michel Westhoff op een fraaie wijze. Michel schatte een situatie volkomen verkeerd in en verloor prompt zijn koningin. Daarmee was de koek gelijk op en gaf Michel vrij snel op. Ook Han van Doornen verloor door een foutieve manoeuvre tegen Hans Hertgers. Hij liep prompt tegen een schaakmat aan. Peter Aartsen maakte korte metten met Henk Noort. In no time was de partij afgelopen. Henk kon na enkele zetten met zijn koning geen kant meer op en boog het hoofd.


Hans van Os speelde tegen Bas de Roos. Bas had met zwart een overwicht dat hij steeds verder uitbreidde. Maar… door een fout verspeelde hij een toren en kwam Hans weer op gelijke hoogte. Na even de punten van de stukken te tellen kwamen beiden tot de conclusie dat remise het best denkbare scenario was. Ook Kees Pieterse en Ed van der Meulen hielden elkaar in evenwicht. Voor beide spelers was er geen doorkomen aan, zonder zelf groot risico te nemen. En dus werd het ook hier remise.

Chiel Crielaard speelde een puike partij tegen Dick van der Linde en wist met twee vrijpionnen meer te winnen. Dick gaf terecht op. Een prima prestatie van Chiel want van Dick winnen is niet eenvoudig. Ook Jan Pakkert behaalde een uiterst fraaie zege op Jan Bontje. Jan P trok het initiatief naar zich toe en bracht de andere Jan steeds verder in grote problemen. Op het laatst was er geen houden meer aan. Een mooie overwinning voor Jan P was het gevolg.

Karin Pruijssers speelde tegen Peter Grasman en bouwde langzaam maar zeker op de haar gebruikelijke wijze aan een overwicht. Dit resulteerde in twee pionnen meer. De partij duurde erg lang, maar leverde Karin uiteindelijk wel de volle winst op.

Kees van der Wielen speelde een goede partij tegen Bert Ekkelboom en had zeker kans op een remise. Bert had maar weinig speeltijd meer, maar wel een pion meer. In de slotfase kwam daar nog een pion bij en ondanks de tijdsdruk wist Bert dit bekwaam af te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten