maandag 29 mei 2017

Karin prolongeert haar titel

Evenals vorig seizoen is Karin de onbetwiste winnaar geworden van de competitie. Zij sloot dit seizoen af met een remise tegen Simon Zwart. Simon speelde sterk en had een pion meer. Voor Karin hoefde het niet zo nodig meer en de boog was dus niet gespannen. Zij heeft ook de meeste overwinningen op haar naam staan. Harry Tigchelaar verloor op de slotdag zijn tweede plaats door een verlies tegen Michel Westhoff. De partij ging als een razende Roeland en dat is in het voordeel van Michel die gewend is snel te spelen. Harry liep tegen een vork aan en verloor zijn koningin en daarmee de partij. Al met al kan Harry toch terugblikken op een mooi seizoen met een derde plaats.


Henk Pruijssers speelde een gedegen partij tegen Bert Ekkelboom. Lang ging het goed voor Bert en in het middenspel deed hij een verkeerde zet en Henk sloeg gelijk toe. Een tweede plaats in het klassement hierdoor voor Henk en als enige nul verliespartijen! Martien Birkenhäger is kampioen remises geworden, negentien in totaal. In de slotpartij speelde hij remise tegen Ed van der Meulen. Er waren geen openingen aan beide zijden en een puntenverdeling was het logisch gevolg.

Dick Langedijk begon minder sterk aan zijn partij tegen Jan Bontje, maar kwam in het eindspel sterk terug. Jan was tevens afgeleid door een telefoontje en Dick wist met een vork zijn koningin te veroveren. Hiermee was het pleit beslecht. Chiel Crielaard en Jan Pakkert speelden een leuke partij. Jan was lang de gelijke van Chiel maar in het eindspel kwam Chiel positioneel beter te staan. Jan verloor de grip op het spel en Chiel maakte het bekwaam af. Henk Noort speelde tegen Kees van der Wielen een mooie partij. Kees stond sterker, maar raakte in het eindspel de regie kwijt. Henk had drie pionnen meer, maar had zoals vaker dit seizoen te veel tijd nodig. Hij ging door de klok, ondanks een ijzersterke positie.

Han van Doornen speelde een ijzersterke partij tegen Peter Grasman, die duidelijk last van het warme weer had. In het eindspel had Han enige pionnen meer en die overmacht betaalde zich uit. Door dit resultaat zakt Peter een plaats op de ranglijst. Jan Kranenbarg en Hans van Os speelden de loopgravenoorlog na van de Eerste Wereldoorlog. Beiden waren diep ingegraven in hun stelling. Maar toen de kruitdampen waren opgetrokken had Jan toch betere papieren dan Hans. Hij verkreeg een toren in ruil voor een loper. Dit voordeel liet hij niet meer gaan en langzaam maar zeker verkreeg hij zoveel overwicht dat er geen houden meer aan was voor Hans.

Eindstand groep A:
  1. Karin Pruijssers
  2. Henk Pruijssers
  3. Harry Tigchelaar

Eindstand groep B:
  1. Kees Pieterse
  2. Kees van der Wielen
  3. Martien Birkenhäger

Door dit resultaat promoveren zij naar de A-groep, ten koste van Peter Aartsen en Maarten ter Bals. Uiteindelijk zegt dit niets, het is immers maar een spelletje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten