maandag 22 mei 2017

Marathonzitting

Karin speelde met zwart tegen Michel Westhof en liet er geen misverstand over bestaan dat zij dit seizoen de beste van ons allemaal is. Zij won overtuigend en is nu al verzekerd van het kampioenschap!! Dick Langedijk won van Jan Pakkert. Jan weerde zich kranig maar moest toch het onderspit delven. Chiel Crielaard redde het niet tegen Bas de Roos. Het was een mooie partij waarbij Bas positioneel beter kwam te staan. Zo goed zelfs dat de koningin van Chiel naar het hiernamaals werd gezonden. Dat bleek gelijk einde oefening.


Henk Noort speelde een marathonpartij tegen Jan Kranenbarg. Lange tijd ging het gelijk op, maar in het eindspel wist Jan een stuk te veroveren. Daarna was er geen houden meer aan voor Henk. Dick van der Linde en Ed van der Meulen bleken aan elkaar gewaagd. Dick stond iets sterker, maar niet voldoende voor winst. Derhalve werd het remise. Ook remise werd het bij Kees van der Wielen tegen Kees Pieterse. De eerstgenoemde Kees was het gevaarlijkst en had in het eindspel een pion meer. Met veel pijn en moeite wist de andere Kees er remise uit te slepen. De "witte" Kees was positioneel beter dan de "zwarte" Kees, maar het vege lijf werd gered.

Ook Theo Meulmeester en Martien Birkenhäger speelden remise in de langste partij van de dag. Het was al na vijf uur. Theo had toen nog één minuut en Martien twee. Zoals Theo al opmerkte: veel waar voor je geld (€ 2,20). Een echt spannende partij met wisselende kansen, maar uiteindelijk terecht remise. Hans van Os weerde zich kranig tegen Simon Zwart. Pas in het eindspel met één pion meer wist Simon de winst naar zich toe te trekken. Een compliment voor Hans die het Simon echt moeilijk maakte.

Peter Grasman ging met een kleine achterstand het eindspel in tegen Henk Pruijssers. Afgezien van verdere gelijkheid van stukken had Peter een loper tegen Henk een toren. Dat bleek in het verloop van de strijd beslissend te zijn. Henk wist de partij in zijn voordeel te beslechten. Harry Tigchelaar nam in het middenspel de verkeerde afslag en belandde in de woestijn. Al dolende verloor hij 2 pionnen tegen Han van Doornen. Wellicht zelf enigszins beduusd van deze stelling buitte Han het voordeel niet uit en Harry wist terug te komen tot een gelijk aantal stukken. Inmiddels zat alles muurvast en kon alleen het remise nog in hen beiden opkomen. Harry kwam met de schrik vrij, maar moet op de laatste dag nog strijden voor plek 2, omdat Henk Pruijssers binnen schootsafstand is gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten