maandag 15 mei 2017

Heel veel remises

Dick Langedijk en Henk Noort maakten er een lange partij van. Henk kwam niet goed uit een openingszet en dat bleef hem de hele partij achtervolgen. Hij kon geen druk uitoefenen en Dick wist daar handig mee om te gaan. Het gevolg was een logische remise. Dit was ook het geval bij Simon Zwart tegen Bert Ekkelboom. Bert stond beter, maar kwam zoals al vaker dit seizoen in tijdnood. Om niet tegen "de klok" aan te lopen accepteerde hij het remiseaanbod van Simon. Ergens in het middenspel heeft Bert tijd laten liggen.


Bas de Roos delfde het onderspit tegen Dick van der Linde, die zich knap herstelde van zijn nederlaag van een week geleden. Theo Meulmeester overzag de situatie niet helemaal tegen Harrie Tigchelaar, die de partij bekwaam naar zich toe trok en Theo geen enkele kans liet. Een gedegen tweede plaats op de ranglijst voor Harrie met nog twee wedstrijden te gaan. Karin Pruijssers speelde met zwart tegen haar vader Henk Pruijssers. Ditmaal was er geen sprake van een salonremise. Integendeel, er werd echt gestreden met Karin volgens de kenners in een licht voordelige positie. Maar niet genoeg om de partij naar zich toe te kunnen trekken. Met deze remise is Karin vrijwel zeker van het kampioenschap!

Peter Grasman en Hans Hertgers gaven elkaar geen duimbreed toe en zoals dat meestal het geval is werd het daardoor in deze match ook remise. Martien Birkenhäger steeg boven zichzelf uit door Michiel Westhoff op remise te houden. Positioneel stond Martien zelfs iets beter, maar niet voldoende om de overwinning te bewerkstelligen. Een knappe prestatie van Martien en Michel die dit seizoen niet het niveau haalt van vorig jaar. Jan Kranenbarg delfde het onderspit tegen Kees van der Wielen. Lange tijd zag het daar niet naar uit, maar uiteindelijk bond Kees Jan aan de zegekar.

Ed van der Meulen en Peter Aartsen maakten er een leuke partij van. Peter stond veel sterker, maar zag over het hoofd dat zijn koningin geslagen kon worden. Hierna bood hij razendsnel remise aan, iets wat Ed met heel weinig tijd op de klok direct accepteerde. Han van Doornen kwam een pion achter in het middenspel tegen Kees Pieterse en liep daarmee averij op. Op de rechterflank kreeg Kees een vrijpion, die Han alleen ten koste van verlies van een toren kon tegenhouden. Hoewel Han nog lang wist vol te houden ging het uiteindelijk toch fout. Door het geven van schaak kon Kees ook zijn paard nemen en hiermee was het pleit beslecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten