maandag 16 oktober 2017

Hoog remise-gehalte

Leo Oostendorp trad aan tegen Chiel Crielaard. Chiel speelde een prima partij, maar was niet tegen het geweld van Leo opgewassen. Met opgeheven hoofd kan Chiel toch terugkijken op een leuke partij. Martien Birkenhäger had optisch een betere stelling met een pion meer. Maar Simon had een "dreigende" pion. Beiden besloten het toch maar op remise te houden. Het was sowieso remise geblazen deze middag. Liefst zeven partijen eindigden hierin.

Henk van Noort had niet veel tijd meer op de klok met een pion achter. De stelling als zodanig was echter goed gesloten. Hans van Os accepteerde grootmoedig remise. Hij had ook op de klok kunnen doorspelen, maar deed dat niet. Hetzelfde overkwam Bert Ekkelboom. Hij had een pion meer tegen Karin Pruijssers in een sterke stelling, maar de klok tikte onverbiddelijk. Met nog slechts 13 minuten op de klok accepteerde hij het remiseaanbod van Karin. Hans Molenveld en Kees Pieterse hielden elkaar ook keurig in evenwicht. Beide stellingen waren gepantserd en dus remise. Hetzelfde overkwam Ap Ketting en Theo Meulmeester. Ook hier geen overheersing door wit of zwart met een logische remise als gevolg.

Het wordt eentonig, maar ook Henk Pruijssers en Hans Hertgers speelden remise. Wellicht een iets betere stelling voor Hans, maar vadertje tijd was enorm in zijn nadeel. Han van Doornen kwam prima uit de startblokken, in tegenstelling tot vorige week. Bekwaam zette hij de aanval in op de stukken van Bas de Roos, die hierop geen passend antwoord had. Han veroverde een stuk en maakte het daarna bekwaam af. Peter Grasman en Peter Aartsen konden ook geen deuk in een pakje boter slaan bij de ander met als resultaat alweer een remise.

Michel Westhoff deed goede zaken, al moest hij er hard voor werken tegen Kees van der Wielen. Hij verloor zijn koningin tegen een paard en een loper. Met twee stukken meer (maar zonder koningin) wist hij Kees alsnog te verschalken. Maar gemakkelijk ging het niet, want Kees bood goede tegenstand.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten