maandag 30 oktober 2017

Nieuwe leider

Hans Hertgers is de trotse nieuwe leider. Hij versloeg met zwart Karin Pruijssers. Een ultieme prestatie, want dat lukt bijna niemand. Hulde aan Hans. 
Michel Westhoff en Bert Ekkelboom speelden remise na een uiterst leuke wedstrijd. Een terechte uitslag. 
Henk Pruijssers maakte een einde aan de zegereeks van Peter Aartsen. Henk behoort tot een van de vier spelers die nog geen partij hebben verloren. 
Maarten ter Bals verschalkte Kees Pieterse. Laatstgenoemde stond een stuk voor, maar drie pionnen achter. Kees trapte in een valletje van Maarten. Kees hapte toe en vergat daarmee zijn verdedigingslijn.
Ap Ketting en Martien Birkenhäger deelden broederlijk de punten. Ap drong aan, maar Martien pareerde degelijk. Geen winstkansen over en weer. 
Theo Meulmeester herstelde zich van een aantal mindere partijen. Hij bond Hans van Os aan zijn zegekar. 
Jan Pakkert verraste andermaal met een mooie overwinning op Chiel Crielaard.
Dick Langedijk versloeg Jan Bontje en behaalde daarmee zijn eerste overwinning. 
Leo Oostendorp toonde zich de sterkste tegen Jan Kranenbarg. Jan verweerde zich dapper, maar kon tegen zoveel geweld niet op.
Ed van der Meulen speelde een solide partij tegen Bas de Roos en kwam langzaam maar zeker op voorsprong. Het begon met een pion meer en dat breidde zich gestaag uit. De winst kon Ed niet meer ontgaan. 
Simon Zwart veroverde een stuk tegen Kees van der Wielen en liet zich dit voordeel goed smaken! Kees had geen antwoord op de ontwikkelde aanvallen en moest het hoofd in de schoot leggen. 
Jack Linders speelde een prima partij tegen Han van Doornen. Jack had een sterke aanvalsstelling opgebouwd en drukte langzaam maar zeker door. Voor Han was er geen houden aan. Jack is hiermee de top-10 binnen geslopen. 
Hans Molenveld en Peter Grasman deelden het punt. Er was ook geen overwicht door wit of zwart. Een terechte uitslag. 
Volgende week de eerste ronde van de Ap Ketting-bokaal. Enkele spelers zijn er niet, dus die partijen worden doorgeschoven. Het betreft met name de partijen van Henk Pruijssers, Peter Grasman en Hans van Os. Waar mogelijk zijn andere namen ingevuld, die dan voor de gewone interne competitie spelen en een week later de wedstrijd voor de bokaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten