maandag 23 oktober 2017

Veel passie en strijd

Bert Ekkelboom speelde een prima partij tegen Henk Pruijssers. Henk had het moeilijk en kwam op een gegeven moment zelfs twee pionnen achter. Later werd dat gereduceerd tot één pion. De tijd speelde Bert echter weer parten. Als echte gentlemen werd tot remise besloten. Bert staat hierdoor wel weer op de hoogste trede van de ladder. Michel Westhoff klom naar de tweede plaats door een overwinning op Kees Pieterse. Laatstgenoemde vergat een toren te slaan voor een loper en verloor daarmee gelijk een stuk. Daarna was het een ongelijke strijd die Kees dan ook gewoon opgaf.

Ook Han van Doornen redde het niet tegen Hans Hertgers. Laatstgenoemde veroverde een stuk en daarmee was het pleit beslecht. Maarten ter Bals behaalde een mooie overwinning op Theo Meulmeester. Maarten had een pion meer en een betere stelling. Hij speelde het bekwaam uit. Martien Birkenhäger koos volop de aanval tegen Henk Noort. Henk kwam er niet uit en in het bijzonder zijn paard stond werkeloos op de achterste rij. Martien denderde op de rechtervleugel door en er was geen houden meer aan voor Henk. 

Ap Ketting behaalde een reguliere overwinning op Chiel Crielaard. Ondanks leuk tegenspel van Chiel was de druk van Ap simpelweg veel te groot. Hetzelfde gold voor Jan Kranenbarg die korte metten maakte met de stelling van Jan Bontje. Jan Pakkert hield het aardig vol tegen Ed van der Meulen, maar moest toch het hoofd buigen. Jack Linders bleek een maatje te groot voor Hans van Os.

Langzaam maar zeker begint de stand van de ranglijst de richting uit te gaan zoals van tevoren was verwacht. Nog niet helemaal, maar een zekere tendens is al te bespeuren. Simon Zwart behaalde een zwaar bevochten zege op Leo Oostendorp en zorgde daarmee wel voor een verrassing. Een knappe prestatie van Simon die slecht aan de competitie begon. Peter Aartsen verrast vriend en vijand door zege na zege te behalen. Dit keer tegen toch niet de eerste de beste. Harry Tigchelaar werd verslagen en dat is een prestatie van formaat. Na afruil van de koninginnen kon Peter een stuk voordeel behalen. Gedegen speelde hij de partij verder en Harry gaf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten