maandag 5 november 2018

Mooie eerste ronde om de Ap Ketting - Bokaal

Vandaag was de 1e ronde van de strijd om de Ap Ketting-Bokaal. Drie wedstrijden gingen niet door vanwege afzeggingen. Deze worden volgende week gespeeld. Karin Pruijssers behaalde een prachtige overwinning op Theo Meulmeester, de nummer 2 van het klassement. Met mooi aanvalsspel wist Karin de koningin van Theo te veroveren, waarna het snel met de pret voor Theo gedaan was. Ap Ketting kwam slecht uit de opening tegen Harry Tigchelaar, die vervolgens feilloos doordrukte en de overwinning binnen sleepte.

Simon Zwart speelde een marathonpartij tegen Hans Hertgers. Simon was in de minderheid maar bleef dapper tegenstribbelen. Uiteindelijk zonder resultaat. Hans Molenveld en Bas de Roos speelden een heel leuke wedstrijd. De partij ging volkomen gelijk op, waarbij Bas een sterk klokvoordeel had. Maar… Bas nam met zijn koning de verkeerde afslag en gaf daardoor een vrijpion met de mogelijkheid tot promotie. Bas gaf gelijk op.  Kees Pieterse en Peter Aartsen hielden elkaar volkomen in evenwicht. Als Kees het spelletje `kruidje roer me niet` had voortgezet was het een onwrikbare remise. Maar Kees toog ten aanval, vergat zijn verdediging en dat werd zijn Waterloo. Martien Birkenhàger behaalde na barrage een knappe overwinning op Gerard Koops. Een goede prestatie van Martien, want Gerard stond in de top/tien.

Henk Pruijssers speelde tegen Bert Ekkelboom en had het betere van het spel. Bert kwam niet goed uit de opening en Henk zette constant druk. Met nog enige minuten op de klok kon Bert het onheil niet meer tegenhouden.  Henk is hierdoor inmiddels opgeklommen naar de 2e plaats. Bert Baas verschalkte Peter Grasman met een heel gemeen vorkje. Het pakte volkomen verkeerd uit voor Peter.

Erwin Rouw was niet opgewassen tegen Jan Spijkerbosch. Lang hield Erwin stand, maar op het einde stortte zijn bolwerk in. Henk Jongejan vergaloppeerde zich met zijn stukken tegen Berry Bonestroo. Tot twee keer toe verloor hij onnodig een stuk, waarmee de strijd beslecht was. Arnout Groen en Jack Linders gaven elkaar geen duimbreed toe in de 1e partij. Het gevolg was remise. In de 2e partij kwam Arnout slecht uit de opening en kwam een pion achter. Hij vocht zich bewonderingswaardig terug en de partij eindigde wederom in remise. Doordat Jack in de hoofdpartij zwart had, gaat hij door naar de volgende ronde.

Han van Doornen bestreed voor de tweede achtereenvolgende week Aad de Bruijn. Vorige week werd het remise, maar deze keer won Aad overtuigend. Hij had een stuk meer en buitte dat voor 100 procent uit. Maarten ter Bals kwam prima uit de startblokken tegen Henk Noort en liet dat momentum niet meer los. Henk spartelde tegen, maar kon de nederlaag niet verhinderen. Michel Westhoff speelde tegen Chiel Crielaard, omdat beiden geen tegenstander hadden wegens afzegging. Chiel hield lang stand, maar in het eindspel sloeg Michel onbarmhartig toe. Geen schande voor Chiel, gezien het verschil op de ranglijst.

Kees Pieterse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten