maandag 26 november 2018

Mooie partijen op het scherp van de snede

Jack Linders en Bert Baas maakten er een waar spektakelstuk van. In de loop van het spel wist Jack een pion te veroveren en kreeg heel licht de overhand. Bert verdedigde zich bekwaam, maar Jack bleef doordrukken. Met een voor hem positief eindresultaat. Een knappe overwinning, want Bert is in korte tijd een geducht tegenstander gebleken.

Bert Ekkelboom en Michel Westhoff speelden eveneens op het scherp van de snede. In de openingsfase had Michel licht overwicht, maar gedurende de wedstrijd kantelde dit. Bert had iets positioneel voordeel, maar niet zoveel tijd op de klok. Besloten werd tot remise. Karin Pruijssers en Henk Pruijssers vochten een verbeten duel uit. Er was geen sprake van zo maar een "potje". Henk bleek na afloop de gelukkigste en bleef daardoor tevens leider. Peter Grasman verloor in het middenspel enige pionnen tegen Hans Hertgers. Dit bleek hem in het eindspel fataal te worden.

Leo Oostendorp en Arnout Groen vochten (het klinkt saai, maar niets is minder waar) een prachtig duel uit. De heren gaven elkaar geen duimbreed toe, tot plotsklaps Arnout in het eindspel toesloeg. Een mooie partij. Erwin Rouw en Berry Bonestroo deelden broederlijk het punt. Meer zat er voor beiden ook niet in. Simon Zwart trok vanaf de opening de partij tegen Henk Jongejan naar zich toe. Henk kon alleen maar verdedigen en werd steeds verder achteruitgeduwd. Dit kon niet goed blijven gaan en Henk bezweek dan ook onder de druk.

Jan Kranenbarg en Henk Noort deelden het punt. Henk had licht positioneel voordeel, maar zat krap in de tijd. Remise was derhalve een logisch gevolg. Bas de Roos speelde tegen Kees van der Wielen en won. Lang ging de strijd gelijk op, maar een beoordelingsfout van Kees leverde Bas een stuk op. Dit bleek in het verdere verloop de sleutel tot de overwinning. Maarten ter Bals en Han van Doornen maakten er een leuke partij van. Han kreeg in het verloop van de wedstrijd een pion voordeel, maar Maarten sloeg in het eindspel toe en behaalde de overwinning.

Martien Birkenhäger kwam niet goed in het ritme van de wedstrijd. Hij verloor een stuk en moest ook een kwaliteit inleveren tegen Ap Ketting. Een toren tegenover Ap een paard. Martien overdacht de situatie, zag het nutteloze ervan in en gaf op.  Gerard Koops verslikte zich lelijk in Dick Langedijk. Gerard vergaloppeerde zich in een simpele pionzet op zijn dame, waardoor zijn koning schaak kwam te staan. Prompt viel uiteraard de dame en Gerard gaf direct op. Dick staat nu inmiddels op de 14e plaats op de ranglijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten