dinsdag 25 oktober 2022

Aanval op koppositite afgeslagen

Michel Breij speelde zijn eerste partij in deze competitie tegen Johan Krebs. De strijd ging volkomen gelijk op en beiden wisten geen bres in de verdediging van de ander te slaan. Broederlijk werd het punt gedeeld.
Ap Ketting behaalde ook remise tegen Leo Oostendorp. Als ik het goed gezien heb had Ap een pion meer, maar niet voldoende om er een volle score uit te halen. Beiden namen genoegen met remise.
Bert Baas sloeg de aanval van Kees Henstra op zijn koppositie met succes af. Kees had een mooie variant in zijn gedachten, maar Bert dacht daar anders over. Hij name de regie gelijk over en scoorde het volle punt. 
Maarten ter Bals stond een pion voor tegen Peter Aartsen en had een goede stelling. Maar Peter had een mooie vork met een paard en een gedekte loper op een vrijstaande toren van Maarten. De rollen werden volkomen omgedraaid en Maarten raakte kwaliteit kwijt en gaf gelijk op.
Kees Pieterse bracht zichzelf door een verkeerde paardensprong tegen Karin Pruijssers in het nauw. Hij blokkeerde hiermee zijn dame en Karin buitte dit uiteraard ten volle uit. Weg dame tegen slechts het verlies van een loper. Twintig minuten later gaf Kees na een schaakmat op.
Jack Linders en Han Kip waren volkomen aan elkaar gewaagd. Beiden konden zonder grote risico's voor zichzelf niet aanvallen en dus is dan het resultaat bekend: remise.
Theo Meulmeester en Aad de Bruijn speelden of ze in het oude Westen van Amerika speelden. 
De stukken vlogen om de oren, maar degene die dodelijk gewond was heette Theo. Aad veroverde zijn scalp.
Dick Langedijk speelde heel verdienstelijk tegen Theo van der Bijl. Dick maakte geen fouten en Theo moest alle registers opentrekken om toch succes te boeken. Uiteindelijk moest Dick steeds verder in de verdediging en kon zich tegen zoveel geweld niet handhaven. Maar toch een compliment voor zijn goede tegenspel.
Jan Spijkerbosch herstelde zich van de nederlaag van vorige week en reeg Bas de Roos aan zijn totempaal. Bas verzette zich hevig, maar kon tenslotte niets anders doen dan de zege aan Jan te laten.
Han van Doornen had alle troeven in handen tegen Frank Klinkenberg. Hij veroverde een toren in het middenspel plus 2 pionnen. Frank speelde nog wel door, maar kon uiteraard het naderende verlies niet ontlopen. 
Michel Westhoff verloor in het middenspel een pion aan Bert Ekkelboom en liep daarna achter de feiten aan. Bert drukte steeds verder door en Michel kon geen kant meer op en gaf op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten