maandag 17 oktober 2022

Bert Baas nieuwe koploper

Michel Westhoff behaalde het volle punt tegen Henk Noort.  Michel veroverde een loper tegenover Henk twee pionnen. In het eindspel kwam Michel steeds verder naar voren en zette Henk terug tot op de achterlijn. In een combinatie van paarden, toren en dame werd Henk ten slotte schaakmat gezet.
Dick Langedijk kwam een kwaliteit achter tegen Johan Krebs. Johan stond er goed voor, maar verzuimde zijn koning goed te bewaken. In een mooie combinatie wist Dick Johan schaakmat te zetten.
Peter Aartsen en Peter Grasman speelden alsof hun leven ervan afhing. Het leek net snelschaken, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken stond Peter Grasman er veel beter voor. Ook de andere Peter zag dat in en gaf op.
Theo Meulmeester moest zijn meerdere erkennen in Karin Pruijssers. Karin snoepte drie pionnen af van Theo en dat bleek fataal. Theo schudde mismoedig het hoofd en gaf terecht op.
Simon Zwart en Frank Klinkenberg maakten er een leuke partij van. Frank had een pion meer, maar dit was een dubbelpion. Uiteindelijk zagen beiden in dat er niet meer in zat dan verdeling van het punt.
Rutger Zwart kon het niet bolwerken tegen Bert Baas. Hij gaf een kwaliteitsoffer, wat achteraf dubieus was. Bert speelde gedegen de partij verder uit en wist nog een toren te veroveren. Hij had nu drie stukken tegen Rutger één. Deze keek mistroostig naar buiten en boog het hoofd.
Kees Henstra speelde tegen Ap Ketting en nam gelijk het initiatief. Ap probeerde zich te verdedigen, maar kon niet voorkomen dat Kees maar liefst drie pionnen naar binnen "hengelde". Voordat Kees een vierde pion naar de eeuwige jachtvelden kon sturen, gaf Ap op.
Kees Pieterse speelde tegen Han Kip. Kees had een mooie dame/paard-combinatie in gedachten, maar Han zag het en nam de regie over. Zodanig zelfs dat Kees een paard verloor. Daarna was het over en uit met de pret. Voordat een schaakmat op tafel kon komen, gaf Kees op.
Theo van der Bijl en Bas de Roos waren tot het eindspel aan elkaar gewaagd, maar daarna trok Theo de registers open. Met een prachtige vork veroverde hij een loper en daarna was het gebeurd voor Bas.
Maarten ter Bals redde het niet tegen Han van Doornen. Han had een pion meer en een ijzersterke positie in de frontlinie. Een pion van hem was niet meer tegen te houden. Maarten overzag het veld en gaf terecht op.
Aad de Bruijn was voor de beker niet opgewassen tegen Jack Linders. Aad hield lang stand, maar Jack kwam sterk door de verdediging van Aad. Er was geen houden aan en Aad gaf uiteindelijk op.
Hans Hertgers en Bert Ekkelboom speelden remise. Hans had weliswaar een pion meer, maar niet zoveel tijd. Hans zag in dat het misschien kantje boord zou worden als hij zou doorspelen en bood remise aan, hetgeen Bert vrolijk aannam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten